Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2008 21:05 - Todoroff продава СПА хотела в Брестовица
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 926 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.08.2008 21:13


Винарска изба TODOROFF ще се разделя с едноименния СПА хотел в Брестовица. Това ще решават акционерите на общото събрание, насрочено за 10 октомври. Точка първа е продажбата на хотела, а точка втора – използване на приходите за преструктуриране на кредитите на компанията, съобщи агенция БЛИЦ.

image
Иван Тодоров

Хотелската база за селски туризъм TODOROFF Wine&Spa украси бутиковата изба в сърцето на Тракия преди малко повече от година и мениджърите му бяха с големи планове “в този емблематичен за българското винопроизводство регион”. За продажба сега е обявен целият хотелски комплекс от 7 апартамента, 3 двойни и 4 единични стаи, две оборудвани с мултимедия конферентни зали с 20 и 40 места, дегустационна зала под земята и СПА център с обособено място за изчакване и рецепция, масаж, козметика, склад, парна баня, хамам, тепидариум.

В средата на лятото се разбра, че Тодоров е продал 86 на сто от акциите си в капитала на дружеството за хотелска дейност “Полиартс” ЕООД заради натрупаните загуби. Още тогава той намекна, че вероятно ще се раздели и с хотела. Любопитна подробност в обявата за акционерното събрание сега е посоченият за купувач "Полиартс" ООД, заинтересовано лице по смисъла на чл.114 от ЗППЦК 2.
Тодоров неведнъж тази година е цитиран в медиите, че „в момента е изключително трудно на пазара за вино поради нелоялната конкуренция и предвид факта, че европейският пазар се е отворил и има голям внос на вина“.

Според проспекта на SPA център ТODOROFF в него за първи път в България се предлагат авторски винотерапевтични програми. Обзаведен е с идеята за хармония на сетивата и цялостно усещане за релаксация и наслада.
Процедурите са разработени на основата на активните съставки в екстрактите от грозде и лозови листа, натурално масло от студено пресовани гроздови семки, микронизирани джибри и гроздови семки, екстракт от червено вино, пресен мус от грозде в съчетание с натурални масла от карите, жожоба и авокадо, акациев мед, алое вера, биволско мляко и спeциално подбрани ценни растителни екстракти и етерични масла.


На 3 октомври 2007 г. вестник "Дневник" публикува информация, че Иван Тодоров е спечелил проект по програма САПАРД. Договорът е сключен между дъщерно дружество на винарска изба "Тодоров" АД (TODOROF) и Държавен фонд "Земеделие" за отпускането на безвъзмездна финансова помощ при условията на специалната предприсъединителна програма на ЕС за развитие на земеделието и селските райони в Република България.

"Тодоров - Агро" ЕООД получава 502 274 лв. безвъзмездна помощ по програмата. Компанията планира да инвестира общо малко над един млн. лв. за осигуряването на общо 1000 дка собствени лозя в периода до 2009 г.

Реализираната инвестиция ще доведе до 100 % осигуряване на суровина само от собствени масиви и оттам до подобряване на качеството на предлаганите партиди вина. В момента винарската изба притежава 314 дка.

Винарска изба "Тодоров" е първото дружество от хранително-вкусовата промишленост, което по собствено желание избра да продължи развитието си като публична компания. Компанията е със затворен цикъл на производство и е специализирана в доставката на малки серии висококачествени бутикови червени вина. В предмета са включени още отглеждането на собствени лозови масиви и хотел до пловдивското село Брестовица, в който се предлагат СПА туризъм и дегустации на напитки.

Избата има интересна история. Тя е построена през 1945 г. и през 1947 г. е национализирана. В следствие на реституцията избата е възстановена като собственост на наследниците, от които Иван Тодоров я купува през март 2001 г.

В рамките на няколко месеца се разработва проект, с който се кандидатства за финансова помощ по специалната предприсъединителна програма на Европейския съюз за развитието на земеделските и селски райони в България – САПАРД. Това е първата изба в България, която бе одобрена за финансиране по програма САПАРД. Проектът е реализиран само за 6 месеца, в рамките на които се извършва пълна реконструкция, ново строителство и оборудване на избата и през есента на същата година е произведено първата реколта вино. Капацитетът и е около 120 тона.


Тагове:   спа,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13041238
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930