Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2008 22:30 - Бойко призова Симеон да напусне управляващата коалиция
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 587 Коментари: 1 Гласове:
0



“Призовавам Симеон Сакскобургготски да излезе от политиката. Призовавам го да излезе от коалицията, и то много отдавна. Видно е, че тази коалиция ни направи неуважавана държава в Европейския съюз и е редно той да напусне, ако съдим по думите му отпреди две години”. Това заяви кметът на София Бойко Борисов. На въпрос дали това е приятелски съвет към царя от негова страна, градоначалникът отговори: „Аз не съм му приятел”. Борисов бе личен телохранител на Симеон Сакскобургготски при завръщането му в началото на 2001 година. След като бившият цар спечели парламентарните избори същата година, Борисов бе назначен за главен секретар на МВР. През 2005 г. той бе водач на две листи на НДСВ. По-късно Борисов отказа да влезе в парламента, напусна МВР и учреди партията си ГЕРБ.

Освен към бившия министър-председател, лидерът на ГЕРБ отправи призив и към настоящия. ”Като резултат от срещите на опозиционните партии очаквам премиерът Сергей Станишев да предизвика предсрочни избори, защото поведението на Ахмед Доган е повече от цинично и отвращава българите”, заяви той. Според него, ако няма предсрочен вот, държавата ще се срине и вината за това ще е на премиера. “За стабилността на държавата - не според мен, а според теоретици на политиката - трябва да има предсрочни избори”, повтори Борисов. Той е убеден, че този път Станишев няма да го спасят нито рокерите, нито подводните гмуркания и риболова. “Хубаво е, че зимата той си намира работа на Банско, а лятото – по морето”, иронично добави кметът.

image

Бойко Борисов коментира и многобройните оплаквания към общината заради задръстванията през лятото. „Ако някой може да каже как да се направи ремонт на булевард, без той да се затвори, аз ще го изслушам. Вие видяхте, че когато софиянци тръгнаха на море, задръстиха цяла България. А искат аз да се справя сам с един двумилионен град като София. Това е град, строен от бащата на Станишев и от подобни като него по такъв начин, че дори да не може да се отремонтира”, защити се кметът. Борисов обаче добави, че всяка седмица той може да се похвали с по един нов булевард. За инициативата на младите социалисти пък, които засадиха гербер в столична дупка, кметът каза: „Аз нямам пари да засадя цели магистрали с рози. Те знаят къде са ни ремонтите, отиват и засаждат гербер в дупката. На следващия ден обаче ние ги асфалтираме. Те няма да могат да направят нито магистрала „Тракия”, нито магистрала „Струма”, нито пък да върнат еврофондовете”.

Коментарите си Борисов направи, след като заедно с президента Георги Първанов откриха в столицата паметник на Опълченците.

“Разбирам защо от ГЕРБ напират за предсрочни избори – защото в нормални условия няма да ги спечелят”. Така премиерът Станишев отговори от Троян на поредния призив на Борисов за предсрочни избори. Според него изказването на софийския кмет е чисто политическо и абсолютно ненужно. “На това ние отговаряме със 75% увеличение на пенсиите и 60% увеличение на енергийните помощи от 2005 г. насам”, добави министър-председателят. Премиерът смята, че в България трябва много да се работи, а не да се правят избори. “За да се привличат инвестиции в страната, е нужна политическа стабилност. Политическата нестабилност ще обслужва единствено интересите на хора, които целят единствено да седнат в министерските кресла”, категоричен беше Сергей Станишев.

„До този момент няма промяна на параметрите на съжителството ни с другите две партии в коалицията”, каза пък по-късно днес говорителят на НДСВ Станимир Илчев. Той заяви, че въпросът дали има основания жълтите да излязат от коалицията ще се обсъжда на конгреса на партията. Той ще се проведе на 18 октомври в Габрово. “Изказването на Бойко Борисов, че НДСВ вече я няма като партия е дежурна тема. Тя се банализира и дори започвам да си мисля, че ние не губим от това, че непрекъснато се предрича крахът на НДСВ, защото знаем, че това мобилизира по своеобразен начин нашите привърженици и симпатизанти”, добави депутатът. Той е убеден, че електоратът на царската партия е много повече, отколкото го изкарва аритметиката на съперниците им.




Гласувай:
0



1. santov - Даааааааааааа
24.08.2008 22:54
"Храни куче, да те лае". Хранещият е Симеончо - реститута (доскоро де, преди псето да се отвърже), а кучето........, сещате се.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13035551
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930