Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2008 11:06 - Днес започва " Аполония"
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 452 Коментари: 0 Гласове:
0



С гала концерт на Ангел Заберски-син, наречен "Definitely Mr. Zaberski" ще бъдат открити днес 24-тите Празници на изкуствата "Аполония" в Созопол. Популярният пианист, аранжор и композитор този път ще се яви на сцената на Амфитеатъра с 50 души оркестър – щрайх и духови. Солист ще е тромпетистът Михаил Йосифов. 
    
В амфитеатъра премиерни ще са концертите на Хилда Казасян и приятели, в памет на Вили Казасян, на Дани Милев, който е поканил артисти музиканти, "On & o­n" на Камелия Тодорова и Антони Дончев TriUp, на Елица Тодорова и Стоян Янкулов с двама гости от Буркина Фасо. На закриването на "Аполония" ще има концерт Йълдъз Ибрахимова, която заедно с Живко Петров, Христо Йоцов и Веселин Веселинов-Еко ще представи програмата "Timeless Songs". 
    
Преди всички други на созополските улици ще се появи Grooms – луксозен театрален духов оркестър от Франция. По традиция в созополския Археологически музей ще бъдат камерните концерти, където се изявяват главно млади български музиканти. От САЩ тази година идват пианистката Надежда Влаева и виолончелистката Диляна Момчилова, от Лондон - пианистката Росица Стойчева в клавирно дуо с японката Микако Хори, от Белгия - цигуларят Орлин Димитров и флейтистката Бистра Карафилова, от Швейцария - виолистът Огнян Константинов и цигуларката Маргарита Карафилова. 
    
Последният ден по традиция е за представяне на майсторския клас на маестро Минчо Минчев, който е винаги в началото на септември на Аркутино, а на 1 септември е юбилейният концерт на именития флейтист проф. Георги Спасов. 
   
Литературните вечери в Художествената галерия в Стария град ще започнат с разговор "За моята и твоята 1968-а" с водещи Михаил Неделчев и Пламен Дойнов и представяне на сайта на журналиста Найо Тицин 1968bg.org. В различните вечери ще бъдат представени 13 книги: "Четем Атанас Далчев" е специалната вечер, в която всеки, който поиска, ще може да представи стихове от любимия голям български поет, а тази година театърът на маса – запазена марка на "Аполония", е за "Мероприятието" от Бертолт Брехт по случай 110-та годишнина от рождението му. Късните нощни концерти в Джаз клуб ОББ са доминирани от няколко популярни музиканти, които ще се представят в различни формации - Антоний и Георги Дончеви, Христо Йоцов, Михаил Йосифов, Митко Семов, Михаил Иванов и др. В трио с басиста Петър Славов ще свири гост от САЩ, а двама белгийци идват със Събин Тодоров. 
    
Ще има концерт на руския квартет на Иван Смирнов, с нетърпение се очаква изявата на българска сцена на певицата с богата международна кариера Мери Танева. 
    
 Заключителният концерт в Джаз клуба на 9 септември е посветен от Росен Захариев и Румен Тосков на Майлс Дейвис и Хърби Хенкок. Програмата български документални филми ще започне с възможност с нашумелия и награждаван на авторитетни фестивали "Коридор № 8" на Борис Десподов. За неофициалното начало на театралната програма, което е днес, любителският състав при созополското читалище "Отец Паисий" ще играе "Милионерът" на Йовков в постановка на Пейо Пантелеев. 
    
 Театралните представления са най-доброто от отминалия сезон: "Сътресение", "Валентинов ден", Сексуалните неврози на нашите родители", "Чайка", "Малка пиеса за детска стая", "Стриндберг в Дамаск", "Вампир", "Черна комедия" и др. /Дарик радио


Тагове:   Аполония,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12999556
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031