2. Евгений Тодоров
3. Иван Бедров
4. Иво Инджев
5. Калин Манолов
6. Мартин Заимов
7. Николай Караиванов
8. Николай Младенов
9. Пламен Асенов
10. BLITZ
11. BPOST
12. FROGNEWS
13. R.E.D.
14. СВЕЖО
15. Ян Бибиян
16. ОРИНАВИ
17. Стефан Бонев
18. Петя Ставрева
19. Александър Секулов
20. Оринави
21. Веско Петров
22. Сантов
23. Силви Стефанов
24. Христо Гагов
25. Пламен Славов
26. Bulgaria_news
27. Елена Емануилова
28. Mese4inkata
29. Първа блогерска среща - 24.07.2009
30. Георги Цанков
Заради грешка в текста на рецепта издателите на популярното в Швеция кулинарно списание Matmagasinet били принудени да изтеглят от пазара 10 000 броя от тиража. Сериозната причина- четирима от читателите се отровили, след като яли от ябълков пай, приготвен по сбърканата рецепта.
Вместо две зърна от мускатово орехче, известно и като индийско, които влизали в състава на ябълковия пай за аромат, в рецептата било написано 20 зърна. А в големи количества мускатовото орехче е токсично и може да предизвика отравяне.
Установявайки грешката, издателството веднага изпратило предупреждение на всичките си 50 000 абонати, напечатало и извънредна вложка в списанието и пуснало предупреждение на сайта си.
Както признава главният редактор на списанието Ула Кок, това им се видяло напълно достатъчно.
" Помислихме, че едва ли някой ще яде такъв пай, защото голямото количество мускатово орехче ще го направи ужасно горчив. Пък и да намериш толкова зърна от необработени орехчета не е толкова просто." Четирима души обаче все пак са успели. Всички те са получили типичните симптоми на отравяне от този род: световъртеж и главоболие, но вече били добре и извън опасност. /БГФактор
Как съвременното общество ме превърна в ...
4 ужасяващи метода за разкрасяване с жив...