Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2008 19:10 - Дани Сеизова си отиде от рак
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 6457 Коментари: 0 Гласове:
0



От рак на гърдата, болестта, за която е направила някои от най-силните си репортажи в новините на бТВ, си отиде лъчезарната и добра Даниела Сеизова. 

image Даниела Сеизова
В петък и събота новините на Мърдоковата медия бяха с тъжен и мъчителен глас. Водещите Юксел Кадриев и Ани Салич видимо преживяваха новината за кончината на колежката им Даниела. Всъщност страшната истина в нюзрума идва часове преди ефир и хвърля в смут и паника всички репортери. "Но от какво?! Как така?!", питат се всички.

Дани Сеизова всъщност е носила болестта си в душата, не е разказвала, за да не тревожи никого. Борила се е с рака с твърдата надежда, че няма да му се даде. От близо година е битката й, но отсъства от работа всъщност последните два месеца. За да не тревожи родителите на мъжа си и най-вече малкия си син Борис (9 г.), Дани е стискала зъби и е мълчала. Преди седмици е претърпяла и операция, за която близките й са знаели, че е успешна. Но...

Дани Сеизова бе състезателка по синхронно плуване. Завършва ВИФ (сега НСА) със специалност треньор по синхронно плуване. Усмивката й е магнетична и тя е любимка на преподавателите от Катедра Водни спортове. Още като първокурсничка се увлича по спортната журналистика. Започва като репортер в спорта в Нова телевизия, но при първата голяма рокада изпада от отбора. Просто, защото не е човек, който с нокти и зъби ще драпа за пост. Тя си тръгва обидена, но с вдигната глава. Възнаграждението за достойнството и професионализма й не закъснява. Минава през конкурс за спортен репортер в бТВ и не само, че става репортер в новопрохождащата телевизия, но и застава на екран - води спортните емисии.

След време смени посоката и пое като своя журналистическа кауза болките и страданието на онкоболните и пенсионерите. Сред темите, над които е работила най-упорито, са проблемите с лекарствата за онкоболните, мизерната издръжка, която дава месечно държавата на децата-сираци в домовете - 3 лева. И понеже Дани никога не се е щадяла, материалите и контактите й не свършваха до излъчването им в новините. Затова и на поклонението в храма Свети Седмочисленици имаше и много разплакани хора - герои от репортажите й!

Дани Сеизова всъщност бе от малкото в журналистическата професия с хубав и успешен брак. С мъжа си Жоро са заедно от студентската скамейка и отскоро заживели в нов и хубав дом в Борово. Синът им Борис сега ще е в трети клас.
Почивай в мир, Дани! 
/БЛИЦ


Тагове:   Дани,   отиде,   рак,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12999812
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031