Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2008 14:29 - Бербатов, Константинов и Гърдев ще се борят за титлата "Мъж на годината"
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 752 Коментари: 0 Гласове:
0



Футболистът Димитър Бербатов, волейболистът Пламен Константинов и режисьорът Явор Гърдев са номинирани в топ три на конкурсът "Мъж на годината" и ще се борят за първото място. За втори път в историята на конкурса сред първите трима номинирани няма политици.
Малко над 200 журналисти от София и страната изпратиха своите предложения за номинации в конкурса. Посочени бяха 118 мъже, сред които има най-много политици. Има и спортисти, музиканти, журналисти, учени, режисьори и бизнесмени. Точки събра и вицепремиерът Меглена Плугчиева, но не на шега, а като потвърждение на факта, че в обществения живот тя се държи много по-мъжки от други мъже. В топ 10 на номинираните влизат още Вили Казасян, Георги Китов, Георги Първанов, Григор Димитров, Даниел Вълчев, Йордан Йовчев и Стефан Данаилов. В класацията се включват и не толкова популярни личности, но с принос като полицаят Виктор Янев, който спаси 20 годишната Ангелина от самоубийство в столичния квартал "Дружба", Анатоли Александров, който в Плевен измъкна продавачка от горящ магазин, граничият полицай Михаил Цонков, който опази границата ни от турски бракониери като стреля по тях и за това ще  бъде съден. В класацията са още и архитект Георги Янев, който с разкритията си даде началото на корупционния скандал във фонд "Пътища", довел до редица арести след това, д-р Александър Литов - един от българските учени, работещ в ЦЕРН, Шефкет Чападжиев - българинът, платил 200 хиляди долара, за да посети Космоса, Петър Христов, който помага за лечението на пострадалата при катастрофа причинена от Максим Стависки Мануела Горсова и други.

Конкурсът "Мъж на годината" тази година се оганизира от Дарик радио, след като придоби правата върху марката, която досега беше собственост на списание "Клуб М". В класацията влизат и журналисти от Дарик радио като Мартин Карбовски и Ники Кънчев. "От това по-крещящ конфликт на интереси няма", заяви шефът на Дарик Радосвет Радев. Ще се постараем в другите конкурси да няма такова нещо. Амбицирани сме да направим "Мъж на годината нещо изключително добро", добави той.

Гласуването на сайта на конкурса www.manoftheyear.bg започва от утре и ще продължи до 30 октомври. Събралият най-много гласове ще бъде победител в конкурса. Неговото име ще бъде обявено на 10 ноември, а церемонията и раздаването на награди - в началото на декември. Мъжът на годината ще получи уникална сабя, изработена от Васил Попов, президент на Първи частен ювелирен двор "Кесар". Всеки има право да гласува по веднъж. /Десислава Вангелова, БЛИЦ


Тагове:   бербатов,   мъж,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12996337
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031