Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2008 15:47 - Семейство Драшкови се оказаха крупни бизнесмени
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 718 Коментари: 1 Гласове:
0



Двадесет и пет годишният син на зам.-председателя на ДАНС Иван Драшков е собственик на жилищен комплекс със 160 апартамента в София. Това съобщи БГНЕС в четвъртък, позовавайки се на информационно-правните регистри.

Така след брата на зам.-шефа на националната сигурност – бизнесменът Петър Драшков, чието име бе замесено в скрепена с фалшифицирани подписи схема за инвестиционни намерения на общински имот, и синът му се оказа със завиден предприемачески дух и размах.

Иван Драшков - син е инвеститор на жилищния комплекс "Езерото" в столичния квартал "Дружба". Инвеститор на суперлуксозния комплекс от затворен тип до езерото в "Дружба" е фирма "Ай Ти Ди Груп", чийто едноличен собственик е Иван Иванов Драшков.

"Да, фирмата е моя и аз съм син на Иван Драшков", е потвърдил пред агенцията наследникът на зам.-председателя на ДАНС, който преди създаването на агенцията бе във висшето ръководство на Националната служба за сигурност.

"Младият инвеститор" обяснил, че финансирането на обекта е чрез 100% банкови заеми.

"Вижте господине, аз съм на 25 г., завършил съм в чужбина, работя от много дълго време и това не ми е първата инвестиция или първият бизнес. Всяка една спекулация по тази въпрос ще навреди на мен и на моята фирма. Аз съм човек отделен, имам американски партньори, имам европейски партньори и по никакъв начин не искам спекулации в медиите, тъй като очаквам делегация от чужбина и това ще навреди на имиджа ми", казал Драшков младши и се сравнил с Уорън Бъфет, "който основал компанията "Епъл" на 23 г."

Бизнесменът Драшков обяснил, че е "в нормални отношения" с висшия държавен служител Драшков - "каквито има един син към един баща".

Една част от апартаментите в "Езерото" вече са продадени. В момента има трудност на пазара", обясни Драшков младши.

Фирмата - собственик на жилищния комплекс е регистрирана на 27 януари 2007 г. в Софийски градски съд. Адресната й регистрация е на столичната ул. Жолио Кюри" в квартал "Изток". Предметът на дейност на "Ай Ти Ди Груп" е "търговия на едро" - в случая търговия на едро с нови апартаменти в комплекса в ж.к. "Дружба".

Жилищното “кварталче” на наследника на зам.-председателя на ДАНС се състои от две сгради с общо 160 апартамента, 38 офиса и магазина. Сградите имат по пет входа с по пет жилищни етажа, партерен и покривен терасовиден етаж. Общият брой на подземните гаражи е 110.

Жилищата на Иван Драшков младши се продават на цена от 850 EUR за кв. м (без довършителни работи) и 950 EUR на кв. м - с довършителни (подови настилки: паркет, гранитогрес във входното антре, водоустойчиви плочки на терасите; фаянс, санитария: душ кабина, мивка, смесител, тоалетна чиния; интериорни врати, окабеляване, PVC дограма, подсилена входна врата с тристранно заключване, електрически ключове и контакти, луксозно довършени общи части:настилки от гранитогрес,сензорни осветителни тела).

Към всеки апартамент има мазе, което се търгува за 550 евро на квадат. Комплексът разполага с подземен гараж с 110 паркоместа, където квадратният метър е 600 евро. Комплексът има и 4 дка вътрешен двор.

Само преди два дни стана ясно, че фирмата на брата на Драшков старши – Петър е замесена с далавера с 14 декара общински имот в квартал "Стелбище". Фалшивият договор е сключен между Столичната община и фирма "Сида С", която е собственост на брата Петър Драшков. Оказа се, че в документа подписът на софийския кмет е фалшифициран.

Малко след като стана ясно, че синът на Иван Драшков е крупен строителен предприемач, главният прокурор Борис Велчев коментира пред журналисти, че нищо не знае и не може да каже дали ще се направи проверка за конфликт на интереси, тъй като достоверността на информацията не е проверена. /Медиапул



Тагове:   оказаха,


Гласувай:
0



1. eien - Бизнесмени... значи
09.10.2008 15:52
а, да!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12998932
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031