Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2008 21:04 - Подгониха братя Галеви
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 442 Коментари: 0 Гласове:
0



Досъдебно производство е започнало срещу дупнишките босове Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като братя Галеви, съобщи МВР в сряда, назовавайки двамата само с инициали. От министерството уточняват, че "лицата П.Г. и А.Х." са били "призовани от компетентен полицейски орган във връзка с масираната акция на прокуратурата, НСлС, МВР, ДАНС, Агенция "Митници" и НАП. След като са потвърдили явяването си, двамата са напуснали домовете си и до момента са в неизвестност."

В сряда сутринта МВР съобщи, че се провежда мащабна акция за събиране на доказателства за престъпления срещу финансовата, данъчната и осигурителната система, но без да упоменават кои са заподозрените. В хода на разследването се проверяват автокъщи, офиси, административни сгради и жилища, съобщиха от пресцентъра на МВР. Извършват се претърсвания и изземвания в 13 обекта в София, Перник и Дупница.

Действията на разследващите и контролните органи се осигуряват от сили на жандармерията, Специализирания отряд за борба с тероризма и Охранителна полиция. В операцията са включени служители на прокуратурата, Националната следствена служба, МВР, ДАНС, Агенция "Митници" и НАП в Дупница, Перник и София.

БНТ съобщава, че полицаи от Дупница са признали, че са инструктирани да проверяват автомобилите, собственост на бизнесмените. Автокъщите, които се намират на изхода на Дупница в посока София, също са обект на проверката, но обстановката там бе видимо спокойна. Според кореспондента на БНР обаче някой от митничарите казали преди журналисти, че въобще не знаят какво търсят.

Медиите обаче свидетелстваха, че спецполицаи са отцепили от сряда сутринта пътя към имението в с. Ресилово братя Галеви

Засега е известно, че при акцията е констатирано наличие на адреси на офиси на търговски дружества, в които не се извършва дейност и които е възможно да служат за прикриването на финансови операции.

Разследващите са се натъкнали на дружества, собственост на офшорни компании. Открити са множество луксозни автомобили с неустановени произход, платени акциз и ДДС. В хода на операцията има задържани лица за притежание и съхранение на наркотични вещества, според съобщението на МВР.

Проверка тече и в дома на Николай Клисарски – Коко, чието име е бе намесено преди години около откритата първа нарколаборатория в региона.

Братя Галеви за последно нашумяха покрай скандалите по върховете на МВР тази пролет, когато стана известно, бе бившият вътрешен министър се е срещал с тях с посредничеството на бившата барета Алексей Петров, в момента съветник на председателя на ДАНС Петко Сертов. Пред вътрешната комисия в НС Петков обясни, че срещата била с цел получаване на ценна информация, свързана с оперативно интересни лица.

През май т.г. депутатът от ДСБ Атанас Атанасов каза, че в един от цеховете на фармацевтичния завод в Дупница след работно време се произвеждат наркотици, изнасят се в страни от арабския свят, а парите отиват в касите на БСП.

Преди повече от две години след първите публични обвинения, че извършват незаконна дейност от тогавашния кмет на Дупница Първан Дангов, братя Галеви свикаха пресконференция в местно кафене, за да обяснят, сас те са само служители на голяма фирма, регистрирана на Сейшелските острави.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12995223
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031