Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2008 21:54 - ФК "Ботев" с нов собственик
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 511 Коментари: 0 Гласове:
0



Футболен клуб Ботев вече е продаден на нови собственици. Това съобщи досегашният президент и собственик на "жълто-черния" клуб Димитър Христолов. Той поясни, че сделката е подписана след преговори, продължили в София повече от 5 часа вчера. 

Димитър Христолов отказа да назове името на новия собственик с мотива, че това ще стане, след като бъдат официално прехвърлени акциите на него от новия собственик. 

В Пловдив се спрагят най-много имената на бизнесмените Красимир Гергов и Иво Прокопоиев, но тази информация не е категорично потвърдена. Очаква се новината за продажбата на Ботев да успокои феновете на тима, които днес заплашиха с ексцесии, ако Димитър Христолов остане начело на клуба. 

Междувременно финансовият директор на клуба Христо Андреев съобщи, че начело на "Ботев" ще застане софийски холдинг. По този начин той леко дръпна завесата по въпроса, който вълнуваше най-много привържениците на „канарчетата” – кой е новият собственик на Ботев Пловдив.

Името на холдинга ще бъде обявено след 30-40 дни, когато ще се проведе общо събрание, на което ще бъде избран и нов управителен съвет на клуба. 

„Подготвяме план за дългосрочното развитие на клуба, като се започне от създаване на стройна управленска структура, в която всеки да изпълнява своите задължения и се стигне до подобряване на условията на детско-юношеската школа, която в момента се намира в окаяно състояние. До края на настоящия сезон сме подготвили бюджет 2,5 милиона лева, който следващите години ще расте успоредно с целите на клуба. На първо време целта пред отбора е да се измъкне от зоната на изпадащите. Вече уведомихме футболистите и треньорите, че до зимата имат време да покажат кой заслужава да бъде в Ботев и кой не. Имаме време през паузата на първенството да привлечем класни попълнения”, коментира Андреев.

 

Андреев каза още, че вече са водят разговори със сериозни фирми, които да станат спонсори на „жълто-черните”. Той увери привържениците на Ботев, че сделката наистина е факт с думите: „Много хора знаят, че съм ботевист и са ме виждали на нашия стадион. Не мога да предам любимия си клуб като се превърна във втория Димитър Христолов”.

 

Христо Андреев опроверга появилите се слухове, че "Ботев" попада в ръцете на ДПС, като каза, че клубът е собственост на чистокръвни българи и няма чуждестранна намеса.


Тагове:   собственик,   нов,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13038565
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930