Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2008 21:44 - Шефът на Пътното подаде оставка
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 372 Коментари: 0 Гласове:
0



Изпълнителният директор на Националната агенция “Пътна инфраструктура” инж. Димитър Иванов е подал оставката си пред министър-председателя, съобщиха от агенцията. В лаконично съобщение на пресцентъра се казва, че Иванов ще представи в най-кратък срок пълен отчет за извършеното в периода от 9 август до 17 октомври, както и препоръки за организацията и управлението на ведомството.

Мотивите за оставката са изложени в докладна записка пред премиера и ще бъдат публично оповестени след приемането на искането за оставка, уточняват от агенцията.

Димитър Иванов наследи поста началник на Пътното от Веселин Георгиев, който напусна след разкрития за злоупотреби в “Републиканска пътна инфраструктура”. Скандалът стана известен с името “Батко, Братко и Пътното”. Сметната палата уличи Веселин Георгиев, че е възложил обществени поръчки за 120 милиона на фирмата на брат си Емил Георгиев. По същото време бяха арестувани с подкуп от 25 хиляди лева директорът на Дирекция “Усвояване на европейските фондове” Любомир Лилов и началника на “Подготовка, търгове и договаряне” Иван Владимировмиров. Заради всички тези скандали ЕК спря плащанията по европрограмата ИСПА.

Вицепремиерът Меглена Плугчиева коментира днес в парламента, че вероятно в понеделник ще бъде решен въпросът със смяната на изпълнителния директор на Национална агенция “Пътна инфраструктура”. Тя обаче отказа да назове кой би поел поста от Димитър Иванов и подчерта, че това е решение на премиера. Плугчиеват допълни, че един добре сформиран екип е много по-силен и би работил много по-добре. „Това, което е натрупано с години, не може да бъде решено за няколко месеца”.

Тя коментира, че огромната работа, извършена от юни месец насам, не е достатъчно бързо. На 23 ноември процедурата предвижда, ако страната ни не изпълни всички ангажименти, поети пред ЕК във връзка с усвояването на средства за пътни проекти, ще ни бъде наложена следваща санкция. Ако не бъдат изпълнени всички ангажименти, средствата по проектите на ФАР трябва да бъдат покрити от националния бюджет.

В отговор на депутатски въпрос министър-председателят Сергей Станишев заяви - при втория одит на KPMG в Националната агенция „Пътна инфраструктура” не са установени фактически или потенциални нарушения на законодателството.



Тагове:   оставка,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13045230
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930