Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2008 18:33 - Бащата на Ахмед Емин: Синът ми е разстрелян
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 522 Коментари: 0 Гласове:
0



„Не вярвам, че синът ми се е самоубил. Разстреляли са го”. Това каза пред БНТ Емин Хюсеин, баща на шефа на политическия кабинет на Доган - Ахмед Емин. Вчера вечерта Емин бе открит мъртъв с огнестрелна рана в кв. “Бояна”, в сграда на ул. „Беловодски път”, където се намират т.нар. “сараи на Доган”. 79-годишният баща на приближения на лидера на ДПС заяви, че е отчаян. „Безвиновен човек – разстреляха го. Какво е направил, че да се самоубие. Той не беше алчен човек. Не участваше в далавери” казва баща му. Емин Хюсеин живее сам в село Козица, община Попово.

Повечето високопоставените представители на ДПС засега се въздържат да коментират смъртта на шефа на политическия кабинет на Ахмед Доган – Ахмед Емин. До момента лидерът на ДПС също не е говорил за трагичния инцидент. Доган не отиде днес и на конгреса на НДСВ в Габрово. „Не очаквайте да коментирам трагедия, много ви моля”, каза зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев. „В момента върви разследване. Нищо повече не мога да кажа”, лаконичен беше и другият заместник на Доган Юнал Лютфи. „Няма какво да коментирам, когато текат процесуално-следствени действия”, заяви пред Дарик радио и министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров. На въпрос дали има сигнал за проблем в ДПС, той беше категоричен: „Не, нямам такава информация, в никакъв случай не може да има такова нещо”.

Единствено депутатът от ДПС Ахмед Юсеин беше по-словоохотлив по повод смъртта на шефа на кабинета на Доган. Той каза, че вчера Емин не се е срещал с Доган. “Той е чакал Доган, но не е успял да се срещне с него. Обадил му се е, но Доган е обяснил, че довършва последната част от изказването си, подготвяно за конгреса на НДСВ. Емин е останал да чака долу и след това го е направил, не знаем защо”, добави народният представител. Ахмед Емин ми беше приятел и това, че вече го няма много ми тежи, каза Юсеин. Според него личен мотив за самоубийството на Емин е малко вероятен, тъй като той е имал семейство с три малки деца, в което е живеел спокойно, без скандали. Самият Емин е бил спокоен, тих, скромен и затворен човек.

За разлика от ДПС представителите на другите партии коментираха пространно смъртта на Ахмед Емин. „Полицията твърде бързо пусна версията в публичното пространство, че Ахмед Емин се е самоубил”, каза депутатът от ДСБ Атанас Атанасов пред „Фокус”. Според него от МВР дори не са съобщили точния адрес на инцидента, a определено ставало ясно, че Ахмед Емин е намерен мъртъв в т. нар. „сараи на Доган”. „Аз бих казал без да знам подробностите, че явно в ДПС бушоните вече не издържат на напрежението. Идва време, в което ще се търси отговорност за всички безобразия, обръчи от фирми, кражби и т.н.”, допълни Атанасов.

На въпрос може ли да се търси политически мотив при смъртта на началника на политическия кабинет на лидера на ДПС - Атанасов посочи, че логиката води не до политически, а по-скоро до мафиотски мотив. Според него високото напрежение в ДПС се намира в самите мафиотски среди. „Възможно е да има някакво значение и това, че от ДПС са обезпокоени, че губят покровители”, каза той.

Докато не приключат процесуално-следствените действия, не знам защо навсякъде се лансира тезата, че е самоубийство, коментира и председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. „Има две възможни версии при намирането на труп – едната е самоубийство, другата – убийство. Компетентните органи трябва да извършат всички процесуално-следствени действия и след това да може да се коментира дали е самоубийство или – убийство”, каза Цветан Цветанов пред „Фокус”. „Поводът за посещението в „сараите” и начинът, по който се е провеждало това мероприятие, може да е провокирало – или да се извърши убийство, или да е предприето самоубийство от този млад човек. Явно има някакво вътрешно напрежение в средите на ДПС, за да прибегнат най-приближените хора на г-н Доган до този начин, при който всички вчера бяха потресени от това, което се случва”, допълни председателят на ГЕРБ.

Възможно е разследванията на обръчите от фирми да са повлияли на психиката на началника на политическия кабинет на лидера на ДПС Ахмед Емин, смята червеният депутат Георги Близнашки. “Започнаха процеси, които трябва да получат развитие. Започнали са сериозни проверки на имуществото на водещи политически партии и от тази гледна точка може да се търси връзка със смъртта на Ахмед Емин”, заяви Близнашки.

Ахмед Емин Хюсеин е роден на 24 юли 1962 г. На местните избори проведени на 29 ноември 1995 г. е избран за кмет на село Козица от ДПС. Името на Ахмед Емин нашумя през 2007 г., когато лидерът на Национален защитен център “Справедливост” Сезгин Мюмюн обяви, че ДПС е дало на партия “Атака” 1,6 млн. лв. за предизборната й кампания през 2005 г. Мюмюн притежавал документ, който потвърждава този факт. „Това е докладна до Ахмед Доган от шефа на канцеларията му Ахмед Емин. Тя е написана върху бланка на Движението за права и свободи и носи печата на партията”, твърди Мюмюн. Ахмед Емин участия в следните фирми и организации: „Еко кауза” ЕООД , Фондация “Избор - 2001″” и Фондация „Хермес”. В тази фондация е управляващ заедно с Ахмед Доган.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13035592
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930