Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2008 20:41 - Търсят изпълнител за преустройството на бившето руско консулство в Пловдив
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 528 Коментари: 0 Гласове:
0



Министерството на правосъдието обяви обществена поръчка за преустройство, пристройка и надстрояване на сградата на бившето руско консулство в Пловдив за нуждите на Областния административен съд. 

С решение на местния общински съвет от 18 януари 2007 г. емблематичното здание на ул. "Иван Вазов" 20 беше предоставено на съдебната институция за безвъзмездно управление за срок от 5 години. След изготвяне на технически проект за реконструкцията, дело на арх. Димка Танева и арх. Милчо Сапунджиев - автори на сградата, строена през 70-те години, Министерството на правосъдието стартира открита тръжна процедура за избор на фирма - изпълнител на строително-монтажните работи. 

Гаранцията за участие е в размер на 36 хил. лв., а за изпълнение на договора - 5% от стойността му без ДДС. Кандидатите трябва да притежават сертификат по ISO 9001 за въведена система за управление на качеството, разработена и прилагана за извършване на СМР. Те задължително трябва да са регистрирани в Централния професионален регистър на строителя съгласно Закона за камарата на строителите. Срокът за подаване на оферти е до 16.00 ч. на 7 ноември, а отварянето им ще се извърши на 10 ноември от 11 ч. в сградата на Министерството на правосъдието в София.

С оглед на осигуряване на нормално и безпрепятствено извършване на дейността на съдилището новият проект предвижда освен цялостна реконструкция на триетажната сграда, която от 1998 г. стои затворена и се руши, и пристрояване в северната част на имота, както и надстрояване с мансарден етаж. По този начин разгънатата застроена площ от 1850 кв.м се увеличава на 2100 кв.м. В разработване на проекта по част "Конструктивна" участва инж. Елисавета Джоджева, по част "Електро" - инж. М. Никодимов, по част ВиК - инж. Г. Димитров, и по част ОВК - инж. К. Гергински.

Новата планова схема е напълно съобразена с функционалните изисквания на една съдебна сграда, коментира арх. Димка Танева. Освен централния вход, който ще бъде подчертан с подходящо благоустрояване на уличното пространство пред него, са предвидени още два - един служебен за персонала на съда и влизане през стопанския двор за достъпа на охраната с лица под отговорност.

Главният вход откъм ул. "Ив. Вазов" е с необходимия контрол и охрана и въвежда в представително фоайе, около което са разположени регистратура, деловодство и помещение за адвокати. В дъното, срещу главния вход, е проектирана представителна голяма съдебна зала.

От партера еднораменна, функционално добре разположена стълба отвежда до втория етаж, където около просторно фоайе са оформени няколко съдебни зали и работни помещения за служители. Третият етаж е предназначен за съдиите на Административния съд. Техните помещения са разположени по периферията на етажа и са с пряко осветление и вентилация. Тук са още помещенията за секретарки, сървър и класифициран архив.

Новопредвиденият четвърти етаж е предоставен на управителния състав на съда - кабинети за председателя на съда и неговите двама заместници, технически секретар и съдебен администратор.

В подземното ниво на сградата са разположени обслужващи помещения, помещение за задържани лица с охрана, като в частта на пристройката е предвидено помещение за съдебен архив, включително място за документна обработка.
Връзката между всички етажи става посредством служебно стълбище и асансьор, който е с възможност за ползване от инвалиди.

Предвид обществения характер на сградата за цялостното й екстериорно и интериорно оформяне ще се използват трайни съвременни строителни материали. Подовите настилки на коридорите и съдебните зали ще бъдат изпълнени от гранитогрес в подходящи тонове, а на офисите - от ламиниран паркет. Всички съществуващи прозорци, врати и витрини ще бъдат демонтирани и подменени с нови, осигуряващи добра изолация от външната среда. Новите преградни стени в съществуващата и новоизграждащата се част на сградата ще се изпълнят от гипсокартон - система "Кнауф". Новата сграда ще бъде и с изцяло подновени инсталационни системи.

Архитектурният облик на сградата е потърсен чрез съчетание на съществуващото обемно решение и съвременните леки остъклени фасади на пристройката и надстройката към него. "В новата визия се срещат два напълно различни по вид материала - бетон и стъкло, които съжителстват в хармония един с друг и в хармония със съществуващата застройка по ул. "Ив. Вазов", обясниха арх. Танева и арх. Сапунджиев.

Срокът за подаване на оферти е до 16.00 ч. на 7 ноември, а отварянето им ще се извърши на 10 ноември от 11 ч. в сградата на Министерството на правосъдието в София. /Строителство Градът



Тагове:   Пловдив,   консулство,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13045932
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930