Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2008 09:27 - Разследващи: Ахмед Емин е бил масон, самоубил се е ритуално пред хамама
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 548 Коментари: 0 Гласове:
0



Самоубилият се в петък Ахмед Емин, шеф на кабинета на Амед Доган, е бил масон и обстоятелствата около смъртта му говорят, че се е подготвил за ритуален жертвен акт: бил е облечен в черен костюм и бяла риза (символ на равенството пред Великия архитект на Вселената), избрал е и знаково място да се прости с живота - пред хамама (турската баня като символ на чистилището). Тази история развиват пред медиите сега хора от разследващия екип, които чак на втория ден намериха предсмъртно писмо. "Самоубийството на Емин е било осъзнат и осмислен акт", подчертал пред "Труд" висш полицейски експерт, намеквайки за възможно външно внушение върху неговата психика.

Според разказаната история Емин бил член на Обединената велика ложа на България заедно с бивш шеф на Икономическата полиция и за тези му връзки никой в ДПС не знаел. Самият Доган, след като му дал веднъж доверието си, никога не го е проверявал за личните му контакти. Братя "зидари" обаче присъствали на погребението в село Козица и дори изпълнили своя масонски ритуал - хванати за ръце, изрекли "Разкъсана е веригата на ръцете ни, веригата на сърцата ни остава свързана", твърди полицейският източник. 

Потърсен за коментар обаче един от бившите Велики майстори у нас обръща внимание върху факта, че към черния костюм и бялата риза липсват белите ръкавици, които са задължителен атрибут при масонските сбирки. Освен това хипотезата не издържала, защото "масонството е за живота, не за смъртта" и в братството не съществува никакъв ритуал за самоубийство.

От полицията дават нови подробности за т.нар. предсмъртно писмо, открито след щателен оглед. Става дума всъщност за страници от личното тефтерче на Емин. Графологичната експертиза е потвърдила, че това е неговият почерк. Начинът на  изписване на буквите не подсказвал обаче нито силна емоция, нито стрес, напротив - това бил обикновеният почерк на автора.

От разпитите е възстановена пълна картина на постъпките му този ден. По обяд Емин е бил в централата на ДПС на бул. Стамболийски" 141, където Касим Дал е черпил колегите си за рожден ден. Към 14 ч. се обадил по телефона на шефа си и поискал среща с него. Доган му казал да се качи, но да го изчака, докато завърши приветствието си за конгреса на НДСВ. "Изяж една чорба и ще те извикам", били думите му. По същото време и секретарката на Доган искала да отиде при него в Бояна и Емин обещал да я вземе, но странното е, че "я забравил" и побързал сам да се качи в колата.

Към 15 - 15.30 ч. в комплекса на "Беловодски път" пристигнал земеделският министър Валери Цветанов. Двамата с Емин се засекли във фоайето. По думите на Цветанов Емин бил видимо неспокоен и се опитал да убеди министъра да не притеснява Доган. Цветанов си тръгнал, а Емин продължил да седи на една маса, да пие кафе и да пуши.

Към 16.30 ч. Доган, чийто кабинет е на втория етаж, се обадил на сервитьорите да кажат на Емин да влезе при него. Тогава сервитьорът видял, че Емин го няма на масата и тръгнал да го търси из сградата, като му звънял и по телефона. Така, отваряйки врата след врата, стигнал до коридора, който води към турската баня, и - преди да види трупа - чул сигнала на собственото си позвъняване. Веднага съобщил на Доган, който слязъл и наредил: "Нищо да не се пипа!".

Една от версиите на разследващите е, че Емин може би е планирал да се самоубие пред самия Доган и затова е разчиствал терена - не е взел Биршен, отпратил е и Цветанов. Обикновено му се е налагало да чака 15-20 минути шефа си, но този път писането на речта се проточило час и половина и той сигулно се е изнервил. Защо обаче се е случило всичко това още няма отговор.


Тагове:   масон,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13045497
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930