Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2008 16:27 - Звезди на война с месото
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 509 Коментари: 0 Гласове:
0



През последните няколко години вегетарианството се превърна в мода и то не само по света, но и в България. Изписаха се тонове хартия за това как някоя видна персона е против насилието в живота, защото се убиват животни, с които се храним. Някои популярни личности стигнаха доста по-надалеч и отказаха до носят облекла от естествена кожа, защото тя все пак е принадлежала на някое живо същество, и ги замениха с екооблекла. Част от вегетарианците стават такива, защото им се налага по чисто здравословни причини. Други търсят зад проявите си някакъв PR или се правят на интересни и оригинални в „очите” на обществото. За трети лишаването от месо е въпрос просто на психологическа нагласа.

Галя от „Каризма” – от 5 години на постно
Една от най-известните вегетарианки в страната е Галя от разпадналата се „Каризма”. Тя признава, че е започнала да се лишава от месо съвсем съзнателно от преди четири-пет години. Случило се отведнъж, тъй като организмът й се бил пренаситил от мръвки. Оттогава хрупа само плодове и зеленчуци. Преди година фитнесинструкторът й успял да я убеди, че трябва да хапва поне по малко и риба и морски дарове. Бившата половинка на Миро обаче не се е отказала от яйцата, макар да ги консумира много рядко. На масата й винаги присъства прясното мляко, което тя обожава, и по-рядко киселото мляко. Напоследък обръща внимание и на биохраните и ги предпочита, макар да са доста по-скъпи от обикновените храни. Тъй като е много заета няма време да си готви сама и затова купува готови зеленчукови ястия от няколко ресторанта, на които се доверява от години. Бившата участничка от „Вип-брадър” признава, че е взела решението да стане вегетарианка абсолютно сама, без никаква външна намеса. Семейството й дори я подкрепило. Целта на Галя била да запази организма си млад и здрав и да не го претоварва с токсини. Според думите й тя е станала доста по-толерантна и спокойна откак не се храни с месо.

Дичо – по принуда
Поппевецът спрял мръвките направо по принуда – по здравословни причини, защото имал колит. Лекарите го предупредили да ограничи консумирането на месо възможно най-бързо, за да може да изчисти организма си. Той решил да опита на шега и оттогава...минали цели единадесет години. Откакто не вкусва месо той признава, че не е боледувал и затова не си е правил и нови изследвания. Освен това след като минал на постна храна се чувства направо нов човек – не го лови нито вирус, нито някоя нова мутация на грип. От единадесет години Дичо усеща и животните по друг начин и ги възприема така, все едно са хора. Преди години му се случвало ако му замирише на месо да му се хапва, защото си спомнял любимите си храни от детството, но при вида му изпитвал погнуса.

Той също обича рибата. Обожава обаче да набляга на салатите и ядките. При него соята напълно измества месото като вкус. Тъй като роднините му не са вегетарианци, му се налага да си готви често сам. По примера на Дичо обаче поне петнайсетина негови приятели спрели да консумират месо.

Попфолкпевицата Лияна – заради нервите
Ефектната изпълнителка Лияна не хапва месо вече повече от две години и половина. Твърди, че й се наложило да стане вегетарианка по здравословни причини – заради натрупаното нервно напрежение покрай служебните й ангажименти. Точно по това време й попаднала книга на Петър Дънов за здравословния начин на живот и идеята й допаднала. Атрактивната дама твърди, че откакто не вкусва мръвки, кожата й се изчистила, изчезнал целулита по тялото й и сънят й станал много по-лек. Подобно на Дичо и тя не е боледувала през този период изобщо, дори се хвали, че нивото на хемоглобина й се покачило. Сега само като помирише готвено с месо, направо й става лошо. Повръща й се и при вида на саламите, които толкова много обичала преди две години и половина. Вегетарианска храна любимата на много фенове изпълнителка си купува от специализираните ресторанти, които в София не липсват. Рядко хапвала само белтъците на яйцата и подбрани рибни деликатеси. Лияна се опитва да спечели за каузата си и своите приятели и постоянно им обяснявала колко вредно е месото, но те не я разбирали и дори били на мнение, че направо се лигави. Според популярната певица при чуждестранните звезди вегетарианството е продиктувано най-често от здравословен проблем, докато отказът да носят естествени кожи бил било просто PR.

Ани Пападопулу, актриса – от 14 години само на риба
Актрисата удря в земята всички, които постят по свое решение и се рекламират като „немесоядни”, защото е вегетарианка вече 14 години. От три години обаче е разхлабила леко режима и опитва по малко риба. Иначе станала вегетарианка просто.... защото много обичала месото и го хапвала задължително по три пъти на ден. Така още веднага след закуската се чувствала много тежка и отведнъж изхвърлила месото от менюто си. Близките й били изумени и шокирани от внезапната й постъпка, но пък после спрели да обръщат внимание на тази й странност. Имала период, в който минала само на грах за доста дълго време, докато не й писнало от еднообразната храна. Иначе обича да приготвя месо за близките си и то не я отвращава, просто не й се яде. За сметка на това обожава шоколада, зеленчуците и хляба. Обожава да посещава и средиземноморски ресторанти, в които най-често консумира салати и пасти със зеленчуци.

Лили Иванова – от 11 години война на месото
Певицата, на която никой не знае точната възраст, вече единадесет години не вкусва месо. Вероятно на това се дължи добрата й форма и завидното й дълголетие на сцената. Изпълнителката на „Камино” набляга предимно на растителната храна – плодове и зеленчуци. Напоследък е много доволна и от салатите от кълнове и зърнени зародиши, които се продават в магазините направо готови за консумация. Често хапва и различни видове ядки. От храната си е изхвърлила още брашното, солта и бялата захар. Единственото изкушение, на което не може да устои Лили Иванова, е черният натурален шоколад и медът. /БЛИЦ


Тагове:   война,   месото,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12997372
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031