Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2008 09:26 - Доган не познавал добре Емин
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1012 Коментари: 4 Гласове:
0



“Дори самият аз не съм допускал колко личности живеят в Емин. Това казва пред в. “Труд” лидерът на ДПС Ахмед Доган. 
“Притиснат ли е за нещо, поставен ли е натясно, обработван ли е, не знам! Но не мога да си представя каква е тази ценност, която може да се окаже по-висша от трите му деца, коя кауза е надделяла над бащиното му чувство”, недоумява Доган. 

От петък вечерта Доган се опитвал да възстанови всеки жест и дума на Емин, за да разбере мотивите, които са го подтикнали към тази крайност. Двамата никога не само, че не са се карали, но не са имали дори спорове. Доган е знаел, че Емин е болезнено раним, и затова е бил подчертано внимателен към него. Емин е бил приет в обществото на “зидарите” преди 2-3 години, но е бил поставен на най-ниското ниво и не е посещавал сбирките им. Защо тогава е станал майстор, не е ясно. 

Шест дни след трагедията с Емин в сарая на ДПС още стоят следите от последните му минути. Не са раздигнати вещите, които покойникът е оставил, преди да посегне на живота си - чаша недопита вода, кутия цигари, жълта обикновена запалка и пепелник с един фас, разказаха очевидци. 
Емин посяга на живота си на рождения ден на Касим Дал, към когото се говори, изпитвал ревност, защото също е бил приближен до лидера на ДПС. В ДПС щателно проучват всички връзки и детайли от живота на Емин. Оказва се, че той е имал двойственост в поведението си – пред лидера си е бил лоялен, пред останалите колеги – недостъпен, пред подчинените си – изненадващо авторитарен.
Психолозите са установили, че Емин е бил опасно внушаем, патологично ревнив, маниакално мнителен, имал е мания от подслушване и преследване. 

Разследващите органи правят различни постановки на последните мигове на Емин и допускат, че той може да е обмислял да сложи край на живота си дори пред очите на самия Доган. Дали за да му демонстрира лоялност, дали за да покаже, че неоснователно е засегнат като “предател” все още няма обяснение. Явно е бил обзет от някаква мисъл или се е поддал на внушение, което го е изкарало от равновесие. 

В ДПС са стресирани от мисълта: “Ами ако двамата са били сами в ресторанта или в приемния салон на Доган – как би се доказало, че той не е убиец?”. 

За първи път след трагедията с началника на кабинета му Ахмед Емин на 17 октомври лидерът на ДПС излезе от т. нар. Сарай на движението в столичния квартал “Бояна”. Мандатоносителят отиде да пие чай с новата американска посланичка у нас Нанси Макълдауни в резиденцията й. Срещата за запознаване с дипломат №1 била уговорена преди две седмици, разказаха приближени до Сокола. Точно в 16 часа - без една минута закъснение, мерцедесът на НСО със спуснати перденца спря пред резиденцията на посланичката на САЩ в центъра. Доган влезе в сградата със спокойно сериозно изражение и уверена крачка. Носеше елегантен сив костюм. Не бе придружаван от никой друг от съпартийците му. Срещата продължи около час.

Ахмед Доган е бил разпитан още в петък късно вечерта. Шокиран от случая, лидерът на ДПС е гледал в една точка час и половина и е отказвал да приеме трагедията, разиграла се в дома му. /БЛИЦ


Тагове:   Доган,


Гласувай:
0



1. valsodar - Поредната платена публикация
23.10.2008 09:33
То от "Труд" отдавна са се доказали като платени "журналисти" и самият факт, че подобна "статия" се появява точно там, говори сам по себе си достатъчно красноречиво :))
цитирай
2. reporter - Има пари, плаща си човекът. По-и...
23.10.2008 09:51
Има пари, плаща си човекът.
По-интересен е фактът къде и с кого е пил чай г-н мандатоносителят при първото си излизане от сараите от миналия петък ;)
цитирай
3. valsodar - И кога ? - е също важен въпрос !
23.10.2008 09:58
Преди това имаше една новина за DEA - тя допълва много добре картинката ! :)
цитирай
4. reporter - Много правилно ги свързваш нещата ...
23.10.2008 10:05
Много правилно ги свързваш нещата :)
Тия горе си мислят, че могат излъжат хората... Нищо подобно, отстрани много добре се вижда всичко
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13035287
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930