Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2008 17:48 - Борисов: Кризата ще докара безработица и закриване на предприятия
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 749 Коментари: 0 Гласове:
0



Световната икономическа и финансова криза скоро ще дойде у нас и ще ни удари. Ще се съкращават работници, ще се затварят предприятия и ще спират цели бизнеси. Това предупреди в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Управляващите все още заблуждават хората, че няма нищо страшно и България ще се размине леко в условията на световната рецесия. „Господата от БСП се държат като в комсомола – бодри и усмихнати ни заявяват, че криза няма”, упрекна правителството Борисов. И точно преди началото на кризата управляващите са допуснали стотици милиони от еврофондовете да бъдат спрени и да не дойдат в България заради поголовната корупция и кражби. „Шефове на фондове и агенции бягат, защото не искат да крадат повече и идват при нас да искат прошка за стореното”, каза Борисов. Той допълни, че ГЕРБ отдавна предупреждавал за източването на комбината „Кремиковци”, което се е засилило особено през последните години, но никой не е искал да чуе.

 

 

По думите на Бойко Борисов БСП няма интерес ДПС да се реформира, защото двете партии кроят планове да управляват отново заедно. Ако аз исках да работя заедно с БСП и ДПС, щях да си остана главен секретар при тях – така Борисов отговори на въпроса възможно ли е в бъдеще ГЕРБ да се коалира с някоя от тези партии.

 

Борисов заяви още, че разследването за смъртта на Ахмед Емин е било опорочено още от самото начало с множество пропуски. Сега вече всяка опозиционна партия може да каже, че това е убийство, и няма кой да опровергае тези приказки.

 

 

В Пловдив Бойко Борисов взе участие в представянето на проектопрограмата по здравеопазването на ГЕРБ. Тя предвижда цялостна реформа на здравната система, приватизация на отделни здравни дейности, намаляване на ДДС върху лекарствата, въвеждане на електронни здравни карти и здравни досиета за вдсеки българин. Финансирането на здравеопазването пък се предвижда да се увеличава с половин процент от БВП всяка година от мандата на ГЕРБ, като в края му ще достигне 6,5 на сто от БВП.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13031745
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930