Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2008 00:05 - Обама се рекламира с половинчасов клип по седем телевизии
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1010 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.10.2008 00:08


image
Пет дни преди изборите кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Барак Обама пусна половинчасов рекламен клип по седем американски телевизии, съобщават световните агенции.

В сряда клипът бе излъчен в праймтайма на CBS, Fox, NBC, BET, MSNBC, TV One и испаноезичния канал Univision. Цената за пускането му по всяка една от телевизиите е около 1 млн. долара.

Филмчето показва интервю с американци, които споделят трудностите, които срещат в живота си, и изявления на различни политици и бизнесмени, които казват, че подкрепят Обама.

Показва се ретроспекция на цялата кампания на Барак Обама. Като цяло клипът е много позитивен, в него не се споменава нищо за опонента от Републиканската партия Джон Маккейн.

Клипът завършва с изказване на Обама по време на предизборен митинг в щата Флорида, предаванo на живо.

"Аз няма да бъда перфектен президент, но мога да ви обещая, че винаги ще ви казвам това, което мисля и какви са позициите ми", казва Обама в клипа.

Подобна реклама по американските телевизии е излъчвал само един кандидат -президент – милиардерът Рос Перо през 1992 г.

На митинга във Флорида кандидатът на демократите говори заедно с бившия президент Бил Клинтън, чиято съпруга Хилари Клинтън загуби първичните избори в тежка и на моменти грозна надпревара с Обама.

Барак Обама има силата да взима решения и да донесе промяна, заяви пред множеството Бил Клинтън и призова симпатизантите си от Флорида да не бъдат безучастни, а да убеждават приятелите и съседите си да гласуват за Обама.

Само преди седем месеца именно във Флорида Клинтън заяви, че Барак Обама не е готов да управлява. Той направи и скандално изказване за това, че Обама се възползва от расовата си принадлежност в кампанията срещу съпругата му Хилъри Клинтън.

“Остават шест дни – след десетилетие на погрешна политика, след осем години управление на Джордж Буш, делят ни шест дни от промяната в Америка,” заяви Обама.

Кандидатът за президент на републиканците Джон Маккейн, който не може да си позволи толкова много рекламно време по телевизиите, заради далеч по-малкото средства за кампанията си, съсредоточи предизборните си речи около недостатъците на Обама. В реч пред свои симпатизанти в Тампа Маккейн посочи, че Обама няма нужните качества, за да защити американците от тероризма и другите световни заплахи.

Според различните социологически проучвания преднината на Обама срещу Маккейн е между 3 и 7 пункта пет дни преди изборите на 4 ноември.

Рекламният клип на Обама




=ДУБЪЛ=
И Европа може да има чернокож лидер

Един ден и в Европа може чернокож политик да се превърне в национален лидер, въпреки че това едва ли е възможно да стане съвсем скоро, заяви британският министър на висшето образование Дейвид Лами , наричан “британския Обама”, предаде ДПА.

Лами, който е приятел на кандидата за президент на САЩ от Демократическата партия Барак Обама, заяви, че в Европа все още има много пречки, тъй като дискриминацията остава широкоразпространена.

“Разбира се, възможно е и в Европа един ден да видим чернокож лидер. Но все още има много препятствия, които трябва да преодолеем”, каза британският министър.



Тагове:   клип,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13029360
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930