Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2008 14:07 - Преди седмица в ръждясала вана горели документи при Ковачки
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 855 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 13.11.2008 14:15


Енергийният бос Христо Ковачки у имал вътрешна информация за предстоящата акция на данъчните и прокуратурата седмица по-рано, разкриват пред "168 часа" запознати с фирмените дела на бизнесмена. След доклад на своята къртица той реагирал светкавично. Огромна метална вана била докарана в централния офис на ул. 3020 в индустриалната зона "Орион" и цяла нощ горели в нея документи. 
Желязното корито било високо около метър и дълго близо два. В него били изсипани купища документи и ги запалили. Акцията започнала след работно време и продължила до сутринта, твърдят източниците на изданието. Официално била лансирана версията, че се унищожават ненужни документи. Под сурдинка се шушукало, че изпепеляват уличаващи шефа доказателства, защото се очаквало посещение в офисите от агенти на ДАНС и данъчните.

Според инструкциите документите за по-сигурно трябвало да бъдат изпепелени, а не нарязани с машина за унищожаване на хартия. Причината звучала доста параноично - след нарязването от документите остават тънки лентички, които имало шанс да бъдат подредени, макар и много трудно.
След процедурата металната вана била изнесена в неизвестна посока, а помещението прилежно изчистено. На служителите било разпоредено да си затварят устата за среднощната чистка и дори да забравят за появата на желязното корито, което било леко ръждясало според описанията на очевидци.

Хора от централата на Ковачки разказват, че шефът им на моменти прекалявал с мерките за сигурност. Той станал изключително предпазлив след убийството на финансиста си Борислав Георгиев, който бе застрелян пред входа на блока си в жк "Люлин" в началото на годината. Започнал да се движи с най-малко десетина бодигардове. Увеличил броя на пилотките, които кръжат около бронирания му със седма степен на защита "Мерцедес" за 340 хил. евро.

Входът в централния офис на групировката бил снабден със специални метални пана. Обичайно те стоели вдигнати, но когато Ковачки пристигал, изчаквал охраната да ги спусне и да образуват непробиваема бронирана стена от колата до асансьорите в офиса. 

Депутат, близък до Станишев, твърди, че моментът за акцията срещу Христо Ковачки не е избран случайно. Контактите с него са осъществявани от Румен Петков и Георги Първанов, твърдят социалисти. Те смятат, че с този ход премиерът е нанесъл удар срещу двамата.
"Едва изчакаха Георги Първанов да замине за Аржентина и погнаха близки до него хора", коментираха запознати с политическите маневри пред "168 часа". В политическите среди очаквали арест преди месец, защото имало 150 страници разработка в ГДБОП за бизнеса на енергийния бос. 

Твърди се още, че с този ход Станишев ще нанесе удар и на основния конкурент на БСП - Бойко Борисов и партията му. Факт е, че кметът безпроблемно работи с Ковачки, който контролира столичната Общинска банка. Там са парите на всички общински фирми. Генералът ще трябва да обяснява мирното си съвместно съществуване с Ковачки, ако прокуратурата докаже обвиненията за данъчни нарушения на бизнесмена.

Името на Христо Ковачки често се свързва и с лидера на ДПС Ахмед Доган. Депутати от опозицията твърдят, че  енергийният бос оперира с пари, натрупани от Движението за права и свободи. Връзката се засилва от факта, че прословутите "Сараи на Доган" се оказват собственост на близък до Ковачки според информацията в Агенцията по вписванията. 


Тагове:   седмица,   вана,


Гласувай:
0



1. optimum2 - Поздрави
13.11.2008 18:02
Чудесно направено.
Лек ден и до нови срещи.
С усмивки.
:-)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12997615
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031