Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2008 15:52 - Сидеров: Глобализацията е вредна за България
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 653 Коментари: 0 Гласове:
0



  image Съвременното общество трябва да се отнася критично към различните идеогеми и задължително да се противопоставя на тезата, че няма алтернатива. В България такава идеогема е глобализацията, която замени старата теза за комунизма, заяви лидерът на партия АТАКА Волен Сидеров пред студентите от Европейския колеж по икономика и управление в Пловдив.
„Всичко е политика и няма нещо, което да не е“, с тези думи Сидеров откри лекцията си. Заради световната глобализация, България се превърна в страна от третия свят. Алтернативата е доктрина, която да залага на реална, физическа икономика, с покритие между парити и предлаганите за тях стоки и услуги, каза той. България се спаси от тежка финансова криза благодарение на това, че не е от типичните кредитни държави, но последиците от световната криза ще се усетят напролет, когато ще има фалити на фирми, повишаване на безработицата и социално напрежение, предупреди Сидеров. Като пример, той изтъкна членството ни в НАТО, увеличаване влиянието на големите международни корпорации и задълбочаване на пропастта между бедни и богати. Лекцията му на тема: „ Има ли алтернатива глобалисткият тип икономика?”, предизвика бурен интерес и серия от въпроси в Първа аудитория на висшето училище.

Лидерът на АТАКА коментира, че единственият „плюс” за страната ни от глобализацията е нашата изостаналост, поради което световната икономическа криза няма да ни засегне в голяма степен. Според него кризата ще ни удари напролет, когато се очаква свиване на пазара на труда и дори фалити на фирми.
По-късно пред журналисти, Волен Сидеров коментира, че бизнесът на Христо Ковачки отдавна се разследва и сега прокуратурата трябва да си свърши работата така, че да не се превръща в чадър над олигарсите и престъпността. Според него, по време на местните избори, партията ЛИДЕР е купувала най-много гласове и тази порочна практика ще се продължи от новосформираното Движение „Напред”.

Лидерът на АТАКА изрази съжаление, че парламентарната опозиция, както и партията на Бойко Борисов – ГЕРБ, не са възприели идеята му за обединение на предстоящите избори срещу тройната коалиция. Според Сидеров общите действия са желание на хората за промяна. В противен случай те ще се демотивират да гласуват, а политиката ще се девалвира.

Действията на прокуратурата спрямо олигарха Христо Ковачки са изключително закъснели, срещу него има дело отпреди 2 години и половина, каза още лидерът на Атака. Според него, милионите неплатени данъци, за които е обвинен Ковачки, ще бъдат използвани за купуване на гласове за новата коалиция „Движение Напред“.
По време лекцията в залата бе и бившият премиер Жан Виденов, който е преподавател в колежа.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12999078
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031