Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2008 12:52 - Временно затварят магистрала Тракия. Блокиран е пътя Калотина-София. Опасни заледявания в прохода Троян-Кърнаре
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 818 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тежко е движението по главен път Е-79, както и по направление Гюешево-Стражица, информират от пътна полиция. Това налага регулиране на движението и поетапно пропускане на товарните автомобили, съобщиха от МВР. На пътя Плевен - София в района на с. Петревене, товарен камион се е поднесъл на завой и от него на пътното платно се е изсипал товар, който затруднява движението. Към мястото на инцидента пътуват екипи, които да помогнат за бързото възстановяване на движението в района. Пътищата в столицата остават непочистени, което затруднява движението на моторните превозни средства.

Временно се затваря за движение на моторни превозни средства автомагистрала "Тракия" . В момента там ще влязат машините за почистване на снежната покривка и веднага след това движението ще бъде възстановено, съобщават от пътна полиция. 

Временно блокиран е пътят Калотина-София, съобщиха от МВР. При разклона за Сливница е закъсал товарен камион, пътят е заснежен.
На този етап служителите на реда отбиват временно в аварийните ленти товарните автомобили и пропускат поетапно движението за леките коли.
Заради падналия сняг и непочистени терени, непроходим е пътят Вакарел-Панагюрище, както и стария път Ихтиман - Самоков.

Опасни заледявания покриват усойните участъци на прохода Троян-Кърнаре. В момента те се опясъчават от екипи на "Пътно поддържане"-Троян. Сняг вали по върховите землища на боаза. Все още обаче устойчива снежна покривка няма. "Проходът е проходим в този час, но в него обстановката се променя буквално за минути", съобщиха от Пътна полиция - Троян. 35 млн. лв. отпусна Националната агенция "Пътна инфраструктура" за поддръжката на 735-километровата републиканска пътна мрежа на територията на област Ловеч тази зима. "Пътстрой" АД - Ловеч и "Пътприбор" - Троян с общо 140 машини ще отговарят за проходимостта й при зимни условия, заяви Галя Христова от пресцентъра на областната администрация. Според нея в местните ЦСМП в Троян, Ловеч и Тетевен вече са разпратени високо проходими реанимационни санитарни автовозила 4х4. Автомобил "Ланд-Ровър" пък е осигурен за Община-Летница заради традиционните снежни навявания околовръст села Крушуна и Горско Сливово.
Определени са и т.нар. областни денонощни координатори по зимното поддържане. Във всички общини от областта са осигурени необходимите количества горива за училищата, детските градини и социалните заведения. Избрани чрез конкурси са и фирмите, които пък ще се грижат за почистването на населените места в областта. Извършена е профилактика на съоръженията на електропреносната и "В и К"-мрежите, а за всички пътища в Ловешко са осигурени пясък, сол и луга. От община Троян изказаха опасения, че тази година пясъкът е по-едър и би могъл да предизвика проблеми с канализационната мрежа в планинския град.

image



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13047799
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930