Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2008 23:24 - Яне Янев и Димитър Абаджиев поискаха главният прокурор да провери бизнеса на Георги Гергов
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1174 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 26.11.2008 08:49


 Новата политическа двойка Яне Янев и Димитър Абаджиев поиска вчера прокуратурата да освети сделки на бившия шеф в ДАНС Иван Драшков с Ахмед Доган, на бизнесмените Георги Гергов и Красимир Дачев и строителните проекти на мюфтийството.
     "Има факти, че другата известна на обществото резиденция на Доган в Рибарица не е негова, а е контролирана чрез подставени лица от бившия зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков". Това обяви депутатът Яне Янев след среща с главния прокурор Борис Велчев. Той и колегата му Димитър Абаджиев внесли над 10 различни сигнала до главния прокурор, сред които и този за Драшков.
     Янев притежавал и информация за опитите на Драшков да използва ДАНС за търговия с влияние.
     "Получихме уверения, че военна прокуратура бързо ще приключи казуса от нашия сигнал за дейността на Драшков в ДАНС и скоро ще има постановление", каза още Янев. Абаджиев пък внесъл данни, засягащи "близките до президента Първанов "олигарси" Георги Гергов и собственика на "Свилоза" - Свищов, Красимир Дачев".
     Сигналът срещу Дачев бил за измама със заем от Европейската банка за възстановяване и развитие. Този случай имал и международен отзвук.
     Двамата депутати поискали цялостна проверка на приватизацията на Пловдивския панаир. Те настояли прокуратурата да разследва как общински парцел с къща в Стария град е апортиран в смесено дружество с Георги Гергов, а после е прехвърлен в негова частна фирма и с продажбата на парцела е закупена телевизия "Евроком".
     "Поискахме от главния прокурор Борис Велчев да разпореди цялостна проверка на финансовите потоци за изграждането на ислямски център и нова джамия в София. Ние му предоставихме информация, че първите 500 хил. долара за строежа са преведени на Главното мюфтийство.
     Парите идват от ислямистки групировки. Разказахме и за процес на ислямизация в Родопите", съобщи Янев.

image

Георги Гергов
свързва сигналите на Яне Янев и Димитър Абаджиев до главния прокурор с началото на политическата си кариера, пише в утрешния си брой "24 часа". Преди дни на конгреса на БСП той стана член на Висшия съвет на БСП. "Това не е нещо ново за мен, очаквах го. Нормално е да ме шамаросват, досега да нямаха памук в ушите", каза Гергов. Бизнесменът не се притеснявал от евентуалните проверки на прокуратурата. "Нека проверяват, има си органи, ще си излязат резултатите, ще замлъкнат, ще се хванат с друг, ще отидат друг да рекетират и това е", каза той.
Другият засегнат в сигнала на депутатите бизнесмен-собственика на "Свилоза" Красимир Дачев коментира: "Не знаех, че аз съм олигарх, а Яне Янев е адвокат на Европейската банка за възстановяване и развитие, няма да коментирам подобни глупости", лаконичен бе Красимир Дачев.
"Твърденията на Янев са напълно неверни", заявява пред 24 часа и главният секретар на Главното мюфтийство Хюсеин Хафъзов. Той отрече суми да са били превеждани за бъдещия ислямиски комплекс от български или чужди съмнителни организации.
Само през 2002 г. мюфтийството е получило средства от Организация Ислямистка конференция за закупуване на земята от 27 дка в кв. Малинова долина. Хафъзов не уточни сумата. Но и не отрече, че за строителството на комплекса вероятно ще разчитат на дарения от международната ислямистка организация.
Твърденията за процес на ислямизиране в Родопите Хафъзов определи като обида за мюсюлманите в България. "Очевидно тези политици се дразнят, че ислямът има значение в обществото, а ние си вършим работата", каза той. И напомни, че от 20 години се говори за радикални ислямски групи у нас, но такива все не се появяват. "Значи просто някой се опитвал да насажда омраза", заключи Хафъзов.


Тагове:   Янев,   прокурор,


Гласувай:
0



1. lapnikoteto - Всъщност....
25.11.2008 23:47
Гергов май е искал да каже, че свързва някои неща с "краят на политическата кариера" на тези двамата. А мястото на маститият тип с каскета наистина е в затвора, съгласен съм.
цитирай
2. reporter - :)
25.11.2008 23:57
Снимката с каскета и шалчето е един път, нали?! Много си я харесвам и винаги я пускам, когато има постинг за Гого Гергов ;) Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13030399
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930