Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2008 23:08 - Велизар Енчев, Георги Коритаров, Светла Василева, Кеворк Кеворкян, Диана Дамянова в ТВ СКАТ
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1263 Коментари: 2 Гласове:
2Велизар Енчев, Георги Коритаров, Светла Василева, Кеворк Кеворкян, Диана Дамянова в ТВ СКАТ – част пета
http://www.focus-news.net/?id=f10717

Георги Коритаров, журналист; Светла Василева, председател на съвета на директорите на „Топлофикация - Правец”, Кеворк Кеворкян, журналист, Диана Дамянова собственик на D&D агенция, обслужваща „Лукойл България” в предаването „Дискусионно студио” на ТВ СКАТ, 24 ноември 2008 г. Водещ - Велизар Енчев.
Агенция „Фокус” публикува продължението на стенограмата на разговора в студиото.


Велизар Енчев: Дават ми сигнал на компютъра, че на телефона имаме връзка с представител на „Лукойл – България”. Добре ли съм разбрал, уважаеми колеги, от режисьорската апаратна? Представител на „Лукойл – България” желае да се включи на живо по телефона. Господин Кеворкян, задръжте линията, ще ви включим след малко. Добър вечер. Имаме връзка с кого?
Диана Дамянова: Добър вечер. Диана Дамянова съм.
Велизар Енчев: Госпожо Дамянова, здравейте. Вие сте в ефир.
Диана Дамянова: Въпреки че се бях заклела и беше ми, така да се каже, служебно наредено повече да не коментирам този случай, когато преди малко гледах господин Коритаров взрян като пионер в екрана да казва, че никога не е рекетирал...
Велизар Енчев: Госпожо Дамянова, може ли да се представите за нашите зрители, вие в какво качество говорите, за да знаят те.
Диана Дамянова: Аз съм медиен съветник на „Лукойл – България” и собственик на D&D агенция, PR агенцията на „Лукойл – България”.
Велизар Енчев: Да, благодаря. Слушаме ви.
Диана Дамянова: И така, когато гледах до преди секунди взрян по пионерски в екрана господин Коритаров да казва как той не е рекетирал, искам да кажа, че той не е рекетирал, той е изнудвал и този термин не е много по-достоен и също така искам да кажа, че „Лукойл – България” като една организация, която седи напълно прозрачно в България, седи зад всяка своя дума и зад всяка своя запетая в това писмо и ще бъде изключително приятно да срещнем засегнатия и абсолютно вулгарния... Аз съм виждала хора... всъщност когато отвориха досието на господин Коритаров, аз гледах телевизия и той каза, че той никога не е имал такова досие, така че мисля, че за никой от нас не е странно защо той сега казва, че никога не е рекетирал. Да, той беше многократно в нашия офис, да, той предложи сделка, която когато му беше отказана, премина към изнудване чрез различни форми, включително и от екрана си, да, аз седя зад това и, да, аз ще се явя в съда, за да го потвърдя, ако се налага.
Георги Коритаров: Чакайте сега да попитаме госпожа Дамянова: Присъствала ли сте на разговори, на които е обсъждана сделка?
Диана Дамянова: Аз с господин Коритаров не разговарям. Господин Коритаров е задраскано лице...
Георги Коритаров: Попитайте я присъствала ли е.
Велизар Енчев: Госпожо Дамянова, присъствала ли сте на този разговор, за който казвате, че на него е осъществена сделка?
Диана Дамянова: С кой говоря обаче в момента?
Велизар Енчев: Аз съм водещият Велизар Енчев.
Диана Дамянова: Да, с вас мога да говоря. Да, присъствала съм и да, няма да коментирам повече.
Георги Коритаров: Не е присъствала на такъв разговор, това е сигурно. Това е абсолютно сигурно.
Велизар Енчев: Господин Коритаров твърди, че вие не сте присъствали на този разговор. А има ли видеоматериали, които потвърждават това?
Диана Дамянова: Този въпрос не е за публично обсъждане. Аз ви благодаря, че ми дадохте думата толкова късно през нощта и още веднъж искам да използвам...
Георги Коритаров: Госпожа Диана Дамянова не е присъствала на такъв разговор, защото такъв разговор с искане на каквато и да било комисионна не е провеждан. Госпожа Диана Дамянова не е присъствала на разговор, на който ми е отказвана сделка.
Велизар Енчев: Госпожо Дамянова, защо не внесете в прокуратурата тези факти?
Диана Дамянова: Знаете ли, нас ни интересуваше злоупотребата със служебно положение, което господин Коритаров извършва. Тъй като той вече няма служебно положение...
Георги Коритаров: Нека да внесат в прокуратурата. Дамянова не е присъствала на такъв разговор, защото няма.
Диана Дамянова: А, много вулгарен човек е вашият, за него истината няма никакво значение. Аз наистина съм потресена. Просто нямам повече думи. Желая ви всичко хубаво и ви благодаря, че...
Велизар Енчев: Благодаря ви, госпожо Дамянова, за вашето включване. На телефона преди малко беше...
Георги Коритаров: Искам да кажа нещо. Трябваше да остане в ефир. Това много сериозно ме безпокои, защото госпожа Дамянова категорично не е присъствала на нито един от моите разговори с господин Валентин Златев, на нито един. А това, което ми прави впечатление, е, че малко лековато се хвърлят твърдения, които както вече казах, търпят логически тест.
Велизар Енчев: Господин Коритаров, смятате ли, че е време да сложим точка на предаването?
Георги Коритаров: Аз не съм човекът, който определя, но искам да кажа, че ето това вече наистина е лъжа. Диана Дамянова не е присъствала на такива разговори, защото просто аз знам, че съм бил на четири очи с господин Валентин Златев, много добре знам и сме разговаряли по всякакви проблеми. Ако те желаят да пристъпят по-нататък според тяхното писмо, тогава ще получат съответен отговор.
Велизар Енчев: На линията е господи Кеворкян. Слушаме ви.
Кеворк Кеворкян: Да, ти очевидно приключваш.
Велизар Енчев: Да, още малко, господин Кеворкян. Утре ви каня по същото време.
Кеворк Кеворкян: Не, не, мога ли да ти кажа нещо?
Велизар Енчев: Да, разбира се, слушаме ви.
Кеворк Кеворкян: Да. Ето едно нещо, което ме отличава от този човек и от теб. Може да ти изглежда грубо, но да знаеш, че прехвалената „Здравей, България” има рейтинг два пункта. Ако аз имах 12 пункта, нямаше да мога да заспя. Но онова, което ме отличава: аз бих изгонил незабавно подобен лъжец от студиото си. Кой искаш да слезе? Мохамед ли? Кой да слезе, за да те убеди? Ти сега не вярваш и на Диана Дамянова. Кой трябва да дойде? Ще дойдат доказателствата.
Георги Коритаров: Не че не й вярвам на Диана Дамянова - тя не казва истината. Тя не е присъствала на такъв разговор. И ако тя дойде в студио с мен да й задавам въпроси, ще стане категорично ясно, че не е присъствала, защото такъв разговор не е имало...
Кеворк Кеворкян: Имам изненада за тебе.
Георги Коритаров: А това просто доказва, категорично доказва, че върви някаква кампания, не мога да си обясня нейния произход, която надхвърля вече намерението да бъда отстранен от ефир. Тази кампания отива надалеч и може би в някакъв момент дори човек като мен, който не е страхливецът Кеворкян, а е доста смел, ще започне да усеща, че трябва да се чувства застрашен, защото тази компания намирисва на модела, по който са бивали скалъпвани обвинения, включително срещу много сериозни личности.
Кеворк Кеворкян: Горкият Енчев.
Велизар Енчев: Господин Кеворкян, имам конкретно предложение. Утре вечер, както вече говорихме, сте поканени в...
Кеворк Кеворкян: Господин Енчев, да кажа нещо, което ще подскаже колко съм неразумен, за разлика от този жалък лъжец.
Велизар Енчев: Нека да избягваме квалификациите в името на доброто ниво на това предаване, водено от мен.
Георги Коритаров: Кеворкян, простащината не е аргумент, Кеворкян.
Кеворк Кеворкян: (...) страхува за себе си, нека да покани Галеви, любимите му Галеви и любимия му Брендо да го пазят.
Георги Коритаров: Иронията е неуместна. Би ли казал какъв е резултатът?
Велизар Енчев: Резултатът от гласуването – 82% смятат, че решението за уволняването на господин Коритаров от ръководството на Нова телевизия е неправилно. Сега преди малко ме осведомиха, че предаването „Фронтално” с водещ Стефан Солаков с много интересната тема конгреса на БСП отпада, тъй като изключително високият рейтинг на това предаване, според проучванията, които се правят в момента, а и според гласуванията с sms-и, налагат това предаване да продължи, но аз предлагам след малко да го завършим това предаване. Ето, господин Кеворкян ще гостува по това време. Разбира се, ще говорим и за вашите изяви от телевизионния екран на Българската национална телевизия с вашите антиамерикански, антивоенни, по-точно бих казал, интервюта, които що останат наистина в историята на антивоенното движение в България. Но, господин Коритаров, да завършим разговора тази вечер. Два часа и половина вече разговаряме в това студио. Госпожа Диана Дамянова беше включена, господин Кеворкян, госпожа Василева. Как да обобщим всичко чуто и видяно до този момент тук. Слушаме ви. Госпожо Василева, извинявам се, че дълго време трябваше да стоите и да ни слушате.
Светла Василева: Няма проблем. Значи, това, което разбрах тази вечер, е, че не е важно да имам лична карта в джоба си, важното е да имам пълномощно. Същото пълномощно може би трябваше да питаме дали има и госпожа Дамянова и господин Цеков, само че това не е съдебна зала, където се представят подобен род пълномощни. Другото, което разбрах, е, че действително господин Златев е уволнил Георги Коритаров.
Велизар Енчев: Това е без съмнение.
Светла Василева: Това е без съмнение. Аз имам едно подозрение, че гледайки от моята гледна точка, че господин Златев се притеснява да се дава публичност на ставащото в Правец, а когато фактите говорят, на мен ми се струва, че и кметовете, и хора, които са на доста високи нива, би трябвало да мълчат. А това, което става, е безпрецедентно, защото фамилията Златеви е заградила хиляди декари гори и хората, за да стигнат до тях, трябва да вземат разрешение от господин Златев, и те това ще го потвърдят. Идете в Правец и снимайте и вижте какво се случва там. Държавна собственост е окупирана и държавата не се намесва, хората са заплашвани и се страхуват. И всичко това продължава години наред. Това е просто един типичен пример и прекрасен пример за един частен град.
Велизар Енчев: Благодаря за вашето участие, госпожо Василева. Господин Коритаров.
Георги Коритаров: Аз не мога да намеря точните думи да обобщя това, което се случва. Искам да ви кажа, че това е пример за манипулация и за неверни твърдения, оклеветяващи един човек в мое лице. Аз обаче ще изчакам, за да видя докъде ще се развие ситуацията, защото наистина в казаното и написаното няма истината, която предполага извършване на престъпно деяние. Такова нещо категорично няма. Казвам го спокойно, въпреки обстоятелствата, при които говорим. Ако трябва да платя цена за своята безкомпромисна журналистика и ако трябва по някакъв начин моята личност да бъде обект на стилистиката на Кеворк Кеворкян, аз съм съгласен, защото съм убеден, че моята журналистика е едно от малкото оръжия да бъде отстоявана истината в тресавище, каквото в момента представлява формата за обществена дискусия в България.
Велизар Енчев: Да сложим тук точката. Благодаря.
Георги Коритаров: Три часа.
Велизар Енчев: Три часа, всъщност да бъдем точни. Благодаря за вашето участие. Благодаря за вашето внимание, уважаеми зрители. Тази вечер гост коментатор в нашето студио бяха госпожа Светла Василева и господин Георги Коритаров. По телефона чухме госпожа Диана Дамянова, PR на „Лукойл – България” и на Община Правец, големия български журналист Кеворк Кеворкян и юридическия съветник на Община Правец. Утре продължаваме.
Георги Коритаров: Защо каза за него, че е голям, а за мене – не?
Велизар Енчев: Господин Коритаров, вие също сте голям журналист и тази вечер факта, че сте тук, означава, че точно по този начин ви оценяваме. Бъдете сигурни в това. И така, уважаеми зрители, видяхте три интересни часа, през които видяхте всички гледни точки по казуса „Уволнението на Георги Коритаров”. Не случайно темата на предаването беше: „Империята отвръща на удара”. Всъщност тази вечер получихме един отговор на този въпрос. Империята наистина отвръща на удара и, както разбираме, империята, която е уволнила Георги Коритаров, се нарича „Лукойл – България” и нейният генерален директор и представител в България господин Валентин Златев.


Тагове:   Дамянова,


Гласувай:
21. tino - Благодаря Ви Дияна!
26.11.2008 06:43
Това съм го изтървал, не защото не харесвам СКАТ (мисля че е единствената 100 % българска частна TV), но просто човек не може да следи всичко!
Лек ден, В. Давидов!
цитирай
2. анонимен - Ужас!
05.12.2010 10:26
И това ми било журналист... Кево, Кево.... Остаря и свали нивото. Да не говорим, че наемникът е професия незавидна. Съвест под наем няма и няма как да има. Тъй като и битността ти на доносник стана явна, не съм учуден. Съвест се продава само веднъж.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13276781
Постинги: 10474
Коментари: 5012
Гласове: 37071
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031