Блогрол
1. Александър Божков
2. Евгений Тодоров
3. Иван Бедров
4. Иво Инджев
5. Калин Манолов
6. Мартин Заимов
7. Николай Караиванов
8. Николай Младенов
9. Пламен Асенов
10. BLITZ
11. BPOST
12. FROGNEWS
13. R.E.D.
14. СВЕЖО
15. Ян Бибиян
16. ОРИНАВИ
17. Стефан Бонев
18. Петя Ставрева
19. Александър Секулов
20. Оринави
21. Веско Петров
22. Сантов
23. Силви Стефанов
24. Христо Гагов
25. Пламен Славов
26. Bulgaria_news
27. Елена Емануилова
28. Mese4inkata
29. Първа блогерска среща - 24.07.2009
30. Георги Цанков
2. Евгений Тодоров
3. Иван Бедров
4. Иво Инджев
5. Калин Манолов
6. Мартин Заимов
7. Николай Караиванов
8. Николай Младенов
9. Пламен Асенов
10. BLITZ
11. BPOST
12. FROGNEWS
13. R.E.D.
14. СВЕЖО
15. Ян Бибиян
16. ОРИНАВИ
17. Стефан Бонев
18. Петя Ставрева
19. Александър Секулов
20. Оринави
21. Веско Петров
22. Сантов
23. Силви Стефанов
24. Христо Гагов
25. Пламен Славов
26. Bulgaria_news
27. Елена Емануилова
28. Mese4inkata
29. Първа блогерска среща - 24.07.2009
30. Георги Цанков
Постинг
27.11.2008 00:33 -
Трюфелът удари 10 бона килото
Кризата ще удари здраво по джоба и богатите. Скъпото става още по-скъпо и още по-желано. Само за година цената на килограм бели трюфели се е качила от 9598,8 лв. на 10 799,99 лв. за кило, показват коледните каталози на веригата “Метро”. Поскъпването спрямо 2006 г. обаче е двойно. Тогава деликатесният продукт е струвал “само” 5038,80 лева, съобщава вестник "Труд". Все пак за по-малко разточителните по отношение на храната се предлага и по-скромна оферта - настърган трюфел в бурканче от 100 грама на цена 13 лв.
Подобно на трюфелите е скочила и цената на свинския бут “Прошуто ди Парма”. Миналата година гастрономите можеха да си купят прочутия деликатес за 35,99 лв./кг, сега цената му е 103 лева! Новост за любителите на изисканата кухня са пресните стекове. Изкушението е американско говеждо ростбиф и бизонско на цени 59,99 лв./кг и 92,39 лв./кг. Ирландският ростбиф, от който също стават крехки стекове, е малко по-евтин - 52,99 лв/кг. Този пир по време на криза може да се гарнира с великолепен хайвер от есетра. И тук обаче си е казала думата инфлацията. В момента 30 г от изкушението е на цена 119,99 лв. Миналата година цената на кутийката бе 106,79 лв.
Преди няколко години “Метро” пробва пазара с черен хайвер по 300 лв. за 30 грама, но почти никой не посегна към безценната кутийка, която се пазеше под ключ в магазина. От каталога “Гурме” на търговската верига на човек могат да му потекат лигите и пред щанда със сирена. Портфейлът ви обаче със сигурност ще олекне, тъй като цените се движат между 29 и 50 лв./кг. Топофертата е овче сирене с трюфели с 90-дневна зрялост на цена 52,79 лева за килограм. В букета от млечни деликатеси е включено швейцарско твърдо сирене, испанско овче сирене Manchego, козе сирене President, швейцарски грюер и др.
Рибните деликатеси и морските дарове също са изкушаващи. Най-екзотичното сред тях са живи стриди от Франция на цена 17, 99 лв./кг. Според експертите те вървят прекрасно с бутилка шампанско Krug Grand Cuvee за 280,26 лв.
Подобно на трюфелите е скочила и цената на свинския бут “Прошуто ди Парма”. Миналата година гастрономите можеха да си купят прочутия деликатес за 35,99 лв./кг, сега цената му е 103 лева! Новост за любителите на изисканата кухня са пресните стекове. Изкушението е американско говеждо ростбиф и бизонско на цени 59,99 лв./кг и 92,39 лв./кг. Ирландският ростбиф, от който също стават крехки стекове, е малко по-евтин - 52,99 лв/кг. Този пир по време на криза може да се гарнира с великолепен хайвер от есетра. И тук обаче си е казала думата инфлацията. В момента 30 г от изкушението е на цена 119,99 лв. Миналата година цената на кутийката бе 106,79 лв.
Преди няколко години “Метро” пробва пазара с черен хайвер по 300 лв. за 30 грама, но почти никой не посегна към безценната кутийка, която се пазеше под ключ в магазина. От каталога “Гурме” на търговската верига на човек могат да му потекат лигите и пред щанда със сирена. Портфейлът ви обаче със сигурност ще олекне, тъй като цените се движат между 29 и 50 лв./кг. Топофертата е овче сирене с трюфели с 90-дневна зрялост на цена 52,79 лева за килограм. В букета от млечни деликатеси е включено швейцарско твърдо сирене, испанско овче сирене Manchego, козе сирене President, швейцарски грюер и др.
Рибните деликатеси и морските дарове също са изкушаващи. Най-екзотичното сред тях са живи стриди от Франция на цена 17, 99 лв./кг. Според експертите те вървят прекрасно с бутилка шампанско Krug Grand Cuvee за 280,26 лв.
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари