Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2008 23:33 - Свръхсекретни оръжия поразяват климата
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 631 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Съединените щати и Русия вече разполагат с усъвършенствани електромагнитни оръжия, способни да влияят върху климата в отделни части на планетата, твърди канадският професор Мишел Чосудовски от Центъра за изследване на глобализацията. Възможно е изпробването и употребата в зони с военни действия на тези свръхсекретни нови технологии да е повлияло и на промяната на климата.

Известни първоначално под благовидното наименование „техники за модифициране на околната среда”, климатичните оръжия за масово поразяване са разработвани експериментално още в първите години на студената война. Идеята е на известния американски математик Джон фон 
Нюман.

Първата известна употреба на този род оръжие според канадските изследователи е по време на Виетнамската война. Чрез свръхсекретния проект на Пентагона под кодовото наименование „Попея” американците използват технология за увеличаване на облачността над Индокитай, като по този начин се удължава мусонният сезон с цел да се затруднят доставките на боеприпаси и храни на северновиетнамските части и паравоенни формирования по легендарната линия „Хо Ши Мин”.

Макар военните свръхсили да подписват две конвенции (на ООН от 1977 г. и тази от срещата за климатичните промени в Рио през 1992 г.), съдържащи параграфи, забраняващи разработването и използването на климатични оръжия, тяхното проектиране продължава и до днес. Нещо повече – с напредването на програмата „Звездни войни” и разполагането на противоракетния щит над Европа и американците, и руснаците се впуснаха в нова надпревара във въоръженията.

В руската Дума неколкократно са правени опити да се гласува решение за забраната на т.нар. йоносферни плазмени оръжия, но подобни предложения са отхвърляни категорично. Руснаците си съперничат с американците и по отношение на „тектоничните оръжия”, способни да доведат до директни опустошения в големи мащаби, както и да предизвикат косвени такива като например чрез вторични ефекти като наводняване на огромни площи в резултат на предизвикани от трусовете цунамита.

За руска разработка се приема митичната „тропосферна бомба”. Предназначението й е да изгори озоновия слой над вражески територии. Преодоляването на ефекта от евентуалната й употреба би отнело десетилетия.

Междувременно руски специалисти твърдят, че широко рекламираната програма за антиракетите-прехващачи е стратегическа маскировка с цел отвличане на вниманието от други, секретни разработки в САЩ. Създадената през 1992 г. като част от „Звездни войни” програмата HAARP разполага в Гокона, Аляска, система от високотехнологични антени, които чрез високочестотни вълни излъчват мощни енергийни полета в йоносферата. Целта е да бъдат поразени всички отбранителни и нападателни противникови системи, като приоритет е извеждането извън строя на радиоелектрониката на самолетите и балистичните ракети.
http://www.novinar.net/?act=news&act1=det&stat=right&sql=MjgyNzszOQ==&mater=MjgyNzsxNA==&stat=right



Тагове:   оръжия,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13045160
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930