Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2009 18:22 - 2009 - годината на веригите с отстъпки
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 575 Коментари: 0 Гласове:
0



Финансовата криза ще повиши рязко ценовата чувствителност на хората и те ще се насочват все повече към т.нар. дискаунт вериги, които предлагат стоки с голямо намаление. Това съобщиха медиите във Великобритания, цитирайки проучвания на различни компании. Именно дискаунт веригите са един от секторите, който се очаква да спечели от кризата и общата стагнация на пазара.

В момента на българския пазар присъстват две вериги от сектора - германската "Кауфланд" и литовската "Т-маркет". По данни от пазара обаче още от тази година ще се появят поне два техни конкурента - "Плюс" и "Лидл".

Германската верига "Плюс", която е част от групата на "Тенгелман", се очаква да отвори първите си обекти в средата на годината. Стратегията на компанията е да стартира няколко обекта едновременно. По информация от пазара "Плюс" се готви да пререже лентата на между 10 и 15 магазина. Веригата трябваше да отвори първите си обекти още в началото на миналата година.

До края на годината на пазара ще стъпи и друга германска верига - "Лидл", която вече е позната на българите, живеещи в пограничните райони с Гърция. Веригата изгражда първия си магазин в Ловеч. "Лидл" е част от групата "Шварц", която присъства в България чрез другата си марка - "Кауфланд". "Лидл" попада в сегмента на т.нар. хард дискаунтъри, при които се предлага по-голям асортимент от продукти със собствена марка. Веригата ще строи и логистичен център в София и планира да отваря обекти, след като той бъде завършен.

Настоящите конкуренти в сектора - "Кауфланд" и "Т-маркет", също няма да спрат експанзията си в различни градове. "Кауфланд" започва да строи обекти в Горна Оряховица и Стара Загора. Компанията ще отваря филиали още в Кюстендил, Варна, Разград и Бургас. По информация от пазара "Кауфланд" разполага и с терен в Казанлък, където засега присъства само една бързооборотна верига - "Била".

"Т-маркет" пък планираше бърза експанзия чрез покупката на съществуващи магазини. Преди около месец обаче официално беше съобщено, че преговорите за покупка на бизнеса на търговската верига "Европа" са преустановени. И двете страни отказаха официален коментар за причините. Засега не е ясно дали литовската компания води преговори с друга верига. Очаква се през следващата година "Т-маркет" да отвори няколко собствени обекта. /Дневник


Тагове:   отстъпки,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13001859
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031