Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2009 21:42 - Областният управител на Пловдив свиква среща за кризата с газа
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 441 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.01.2009 21:54


Областният управител на Пловдивска област Тодор Петков свиква работна среща във връзка с преустановените доставки на природен газ за България и въвеждането на ограничителен режим в ползването му в четвъртъкр 8 януари, от  11 ч. в Областна администрация.

„Свиквам работната среща, за да направим оценка на създалата се обстановка в областта при тези условия”, заяви Тодор Петков. На съвещанието утре ще бъдат уточнени потребителите, оставащи да работят на газ и нямащи алтернативно гориво. Ще бъдат направени изводи от оценката на риска при спряло газоподаване за газопреносната мрежа и потребителите. Ще се уточни осигурен ли е санитарен минимум за  природен газ за захранване на детските градини, училища и лечебни заведения в областта. Ще бъде направена оценка на възможностите за приоритетно подаване на газ за детските градини, училищата и лечебните заведения. Ще се уточни има ли наличен график за количествата газ, които ще бъдат подавани на потребителите.

Областният управител е поканил за участие в срещата Йорг Зофелнер-председател на УС на „ЕВН България Топлофикация” ЕАД, Стоян Пехливанов -  изп. директор на КЦМ АД, Христодулос Цилопулос – изп. директор на „Дружба Стъкларски заводи” АД, Славчо Атанасов – кмет на Пловдив, Ясен Христозов – директор на регион Пловдив, „Ситигаз България” АД, Христо Грудев – кмет на Асеновград, Димитър Василев – изп. директор на „Газоснабдяване Асеновград” АД, Ангел Папазов – кмет на Първомай, Недялка Тодорова, изп. директор на „Газоснабдяване Първомай” АД, Александър Буздрев, началник на Регионалния инспекторат по образование, Георги Божиков, директор на Регионалния  център по здравеопазване, Атанас Атанасов-директор на Териториална дирекция „Гражданска защита”.

"ЕВН България Топлофикация” ЕАД е изпратила писмо до областния управител Тодор Петков с искане за въвеждане на ограничителен режим във връзка с намалените доставки на природен газ от 6 януари 2009 г., 16 ч. Писмото е изпратено и до кметовете на Пловдив Славчо Атанасов и Асеновград Христо Грудев, както и до министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров и председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Константин Шушулов. „Уведомяваме ви, че от 6 януари 2009г. временно ограничаваме снабдяването на топлинна енергия поради силните ограничения в доставките на газ от доставчика ни „Булгаргаз” ЕАД. Поради това като първа стъпка се налага дружеството да прекрати снабдяването на индустриалните клиенти с пара.

Всички абонатни станции на домакинствата ще бъдат настроени така, че температурата в помещенията да бъде намалена с около 20%. Снабдяването на училища, детски градини и болници с топлинна енергия  се запазва в обичайните количества. В „ЕВН България Топлофикация” ЕАД вече е започната подготовка на работа с мазут”, се казва в писмото. 
Гласувай:
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 11991196
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37051
Календар
«  Ноември, 2022  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930