Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2009 21:40 - Кейт Уинслет и "Беднякът милионер" обраха наградите “Златен глобус”
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 601 Коментари: 0 Гласове:
0



Актрисата Кейт Уинслет спечели два “Златни глобуса” на тазгодишната церемония по раздаването на престижните кино и телевизионни награди в Лос Анджелис. Тя беше отличена като най-добра актриса за главната си роля си в "Пътят на промените" (Revolutionary Road), където си партнира с Леонардо Ди Каприо, както и за поддържаща си роля във филма "Читателят" (The Reader).

Филмът на режисьора Дани Бойл "Беднякът милионер" (Slumdog Millionaire), разказващ историята на сирак от Мумбай, който е на път да спечели 20 млн. долара в индийския "Стани богат", взе три “Златни глобуса”. Той донесе признание на Бойл за най-добра режисура.

Филмът беше адаптиран от романа на индийския автор Викас Сваруп "Q and A" от сценариста Саймън Бофуа, награден за най-добър сценарий. Лентата грабна наградата и за най-добра музика към филм.

Австралийският актьор Хийт Леджър беше удостоен посмъртно със "Златен глобус" за поддържаща роля, за филма от поредицата за Батман - "Черният рицар". "Рицарят" взе и отличие за най-добър екшън филм.

Мики Рурк спечели наградата за най-добър драматичен актьор за ролята си в "Кечистът".

Преди церемонията, която се състоя в неделя, имаше очаквания Кейт Уинслет да спечели наградата за най-добра поддържаща дамска роля в "Читателят", където тя играе бивша надзирателка в нацистки затвор, която има любовна афера с тийнейджър.

Обявяването на другата награда, за "Пътят на промените" – в който тя е фрустрирана домакиня от епохата на 1950-те години в Америка – беше изненада.

Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, която присъжда наградите "Златен глобус", в петък погрешка посочи Ан Хатауей като победител в категорията за най-добра драматична актриса.

Тридесет и три годишната Уинслет, която по-рано е номинирана пет пъти за "Оскар" и "Златен глобус", без да печели нищо, поднесе извинения на Хатауей и изрази признание за забележителното й партньорство с Леонардо Ди Каприо.

Тя също така благодари на съпруга си Сам Мендес за режисурата на "Пътят на промените" и за това, че "ни убива във всеки един ден".

Британката Сали Хокинс получи престижната награда за най-добра актриса в категорията “мюзикъл/комедия” за "Бъди щастлива".

Творбата на Ари Фолман разказва за спомените на режисьора като млад израелски войник по време на инвазията на неговата страна в Ливан през 1982 г. Сред другите номинирани филми бяха италианската мафиотска драма "Гомора“, германският филм "Баадер-Майнхоф“, шведско-датският "Незабравими моменти“ и френският "Обичах те толкова дълго“.

Филмът на Уди Алън "Вики Кристина Барселона" с Пенелопе Крус, Скарлет Йохансон и Хавиер Бардем взе приза за най-добра комедия.

С награди "Изборът на критиците" бяха отличени още "Тропическа буря" (най-добра комедия), "УОЛ.И" (най-добра анимация), "Валс с Башир" (най-добър чуждоезичен филм) и "Man on Wire" (най-добър документален филм).

За най-добра песен към филм беше призната композицията на Брус Спрингстийн "Кечистът" към едноименния филм с Мики Рурк в главната роля.

Стинг, Шон "Диди" Кумс, Джони Деп, Дейвид Духовни, Ева Лонгория Паркър, Марк Уолбърг, Дрю Баримор, Камерън Диас, Дженифър Лопес, Зак Ефрон и Мартин Скорсезе са сред звездите, които връчваха наградите на 66-ата церемония "Златен глобус" в хотел "Бевърли Хилтън".




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13029974
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930