Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2009 18:49 - Газ до дупка...пусни телевизора
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 578 Коментари: 0 Гласове:
0



image
Веселина Божилова

Живи ни ожалиха в последните дни западните медии. Таймс писа за зъзнещи новородени бебета, Гардиън отрази тежкото положение на българския офис работник във фирма, чийто шефове се стискат за електрически печки. Ситуацията със спрения газ няколко пъти ескалира до « аха да го пуснат» и « пак не го пуснаха».

Особено ми хареса, когато министър Димитров тържествено съобщи как Украйна ще ни пусне от резерва си през Молдова, а после се оказа, че сме нямали тръба за връзка с Румъния. Украинците даже го пуснаха този резервен газ, но къде отиде, кой да ти каже.

Ще си запазя и изречението от един тв репортаж по бТВ, в който репортерката бодро съобщи как на Станишев щели да му пуснат газ по телефона от Русия. Ей на това му викам техническо решение. Междувременно нашите политици се бяха покрили в първите дни като мишки, само трима – президентът, премиерът и енергийният министър даваха противоречиви изявления. Обаче пък какво стана на петия ден...Като се надигнаха всички вкупом, вече народът, в т.ч. телевизионната аудитория в чудо остана да слуша как звани и незвани политици се изказаха по въпроса. Личният ми подход към всеки един беше- този какво разбира? Отговорът- нищо.

Е, защо тогава да чакам той да ме стопли?! Щом самият енергиен министър не знаеше за липсващата тръба с Румъния, какво да чакаме от другите...Обаче който можа, се изказа, да знаете, голямо изказване падна. От тази глаголна температура за малко да се стоплим наистина.

Сериозно по темата подходиха нови телевизии като Икономическата, която се излъчва май само в София и по Интернет. Точно там специалисти говориха за алтернативите, за възобновяемите енергийни източници, които разни хора на овластени позиции и до този момент спъват. Защо, то е ясно. На другата крайност застанаха репортажи от типа на « баба Минка и дядо Гого цял живот се топлят на дърва и на, нищо им няма, и криза не ги лови».

 Точно такова приповдигнато изхвърляне в соцреалията « самозадоволяване» беше сервирано по Нова телевизия във вторник сутринта. Няма лошо сам да си гледаш кравата, за да имаш мляко, да си садиш картофите, за да имаш какво да ядеш и така нататък, но това вече сме го минали. Не върви някак. Връщат ни в 70-те. В същия този исторически момент, когато не само ние се борим с кризи, едно американско градче със 196 жители поиска от Сената помощ от 360 млн долара, за да си направи алтернативни енергийни източници. Звучи като виц, но в дългосрочен план като нищо е по- перспективно...

Газовата криза роди и други бисери по телевизията. Лора остана сама доста време и си личи, че вече се уморява и тия дни изтърси два бисера...В ботевградското село Скравена осем души пострадаха тежко от избухване на газова бутилка в кръчма. Голяма трагедия. Една от пострадалите дори почина. Обаче и резултат на голяма глупост, как може да оставиш пълна газова бутилка до горяща печка на твърдо гориво?! Обобщението на Лора на репортаж на тази тема беше – ето какво прави газовата криза. Какво общо има газовата криза с простите противопожарни правила, не е ясно...

И още един такъв светъл момент ме разсмя тия дни в сутрешния блок на Нова. В директна връзка с Бургас Лора разговаряше с роми, които искаха да правят християнска циганска църква. Въпросите валяха, но основният, на който тя заседна бе – как звучат десетте божи заповеди на цигански език. Междувременно някой се обади в студиото да пита защо циганите да не ходят в обикновените църкви, където се чете на български, кой ги спира. На което инициаторът- ром от Бургас отговори, че мюсюлманите у нас не знаели български. Уау, ами тогава защо ще си правят християнска църква? Ама не го дочаках този въпрос, водещата продължи да разпитва за божите заповеди...Изобщо доста смешна история се получи.

Впрочем Нова тв все повече ще се обръща към « умните, богати и красиви» хора, както казват от екипа, да видим още какво ни чака там...Чака ни Милен Цветков на мястото на Коритаров в понеделник, а оттам нататък- ще видим.
http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=14&ct=50&id=17833



Тагове:   дупка,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12996573
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031