Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2009 19:25 - Станишев: Подавам оставка, ако нямам доверие
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 434 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.01.2009 22:01


Премиерът на България Сергей Станишев е убеден, че правителството ще изкара мандата си и няма да се стига до предсрочни парламентарни избори. 

image

“Всеки министър трябва винаги да е готов да носи оставката си в джоба”, заяви министър-председателят Сергей Станишев в предаването на бТВ “Сеизмограф”. “Министър Миков остава на поста, както и министър Петър Димитров остава също на поста си. Държавата действа адекватно в газовата криза”, добави Станишев, който сподели още, че би подал собствената си оставка, ако няма достатъчно доверие. Според премиерът ни правителството ще изкара мандата си докрай.

Относно случилото се на протестите пред парламента тази седмица Станишев обяви, че очаква отговор от Министерството на вътрешните работи и Прокуратурата за това кой е раздавал пари на ултраси и групировки, за да предизвикат сблъсъци с полицията на протеста на 14 януари. Премиерът призова и медиите да направят своите разследвания. 

Двете теми – газовата криза и протестите нямат нищо общо. Протестите бяха планирани още преди Нова година. По думите му газовата криза е безпрецедентна
и двете страни, Русия и Украйна, носят много сериозна отговорност. Казах и на двете страни, че това им поведение всеки ден нанася тежки щети, политически, и липса на доверие към Украйна, и към Русия, каза Станишев. Според него българското правителство не е заложило на Русия, а на против - най-силно работи за диверсификация на доставките. Основният инструмент, с който всички разполагаме, е единната позиция на Европейския съюз. И в близките години Русия ще бъде основен доставчик за Източна Европа по географски причини, уточни Станишев. 

Относно темата за отварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй”премиерът коментира, че за разлика от Словакия, България има право при криза да предприеме такова действие за определен период от време. Енергийна криза към момента няма, констатира Сергей Станишев и заяви, че е оптимист, че газовата криза ще се реши скоро, защото и Украйна и Русия губят много пари, губят политическо доверие, а и натискът се засилва. 

Съществува риск да влошим отношенията си с европейските партньори, ако отворим спрените реакторите. Независимо от това, че имаме право да вземем такова решение , отбеляза премиерът. Решението за пускане на спрените блокове не е пропаганден трик, каза още той и уточни, че около 45 дни са необходими от момента на взимане на решението до самото пускане на блока.



Тагове:   доверие,   Станишев,   оставка,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13045724
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930