Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2009 19:19 - Директорът на Надзорния съвет на "КЦМ" АД номиниран за наградата "Мистър Икономика 2008"
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 669 Коментари: 0 Гласове:
0



На 29 януари от 11 часа в хотел "Шератон" на официална церемония ще бъдат обявени призьорите в ХIII-я Национален конкурс "Мистър/Мисис Икономика 2008", организиран от сп. "Икономика" и Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Ще бъдат отличени откроили се със значими резултати за цялостното развитие на националната икономика, за принос в развитието на българската индустрия и в небанковия финансов сектор. Те ще получат статуетки "Рибарят и златната рибка", дело на известния български скулптор Ставри Калинов.

Номинираните в трите категории и специалната награда на конкурса са:

"За цялостен принос в развитието на българската икономика"
• Инж. Ваньо Алексиев, управител на "БИОМЕТ" ЕООД и "ГЛОБАЛ БИОМЕТ" ООД
• Проф. д. ик.н. Гарабед Минасан, Икономически институт на БАН
• Инж. Иван Генов, изпълнителен директор на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД

"За принос в развитието на българската индустрия"
• Кьонг Бон Ку - изпълнителен директор на "Хюндай Хеви Индъстрис Ко.България" АД
• Михаил Тачев - председател на Националната асоциация на млекопреработвателите
• Никола Добрев - председател на Надзорния съвет на "КЦМ" АД- Пловдив

"За принос в развитието на небанковия финансов сектор"
• Милен Марков - главен изпълнителен директор на ПОК "Съгласие" АД и председател на Комитета по инвестиции и капиталови пазари към БАДДПО
• Недялко Чандъров - изпълнителен директор на ЗАД "ДЗИ"
• Румен Янчев - изпълнителен директор на "Булстрад" АД

Специална награда "За развитие на бизнес средата"
• Мария Мургина - изпълнителен директор на НАП
• Мартин Димитров - народен представител
• Мая Манолова - народен представител
• Миглена Тачева - министър на правосъдието

Победителите в Националния конкурс "Мистър/Мисис Икономика 2008" ще бъдат определени за поредна година от създадено за целта постоянно експертно жури. То е формирано от над 280 изявени личности от областта на икономическата наука, бизнеса, финансите, политиката, медиите. Експертите ще направят своя избор чрез попълване на анкетна карта с публично излъчените и оповестени номинации в трите категории на националния конкурс. Процедурата по получаването и обработването на анкетните карти ще се извърши от Адвокатското дружество Доковска, Атанасов и съдружници.

В предишното издание на конкурса призът "Мистър/Мисис Икономика 2007" за цялостен принос в развитието на националната икономика спечели колективната номинация на "Българска фондова борса - София" АД. В категорията "За принос в развитието на българската индустрия" бе отличен Атанас Бобоков, председател на Управителния съвет на "МОНБАТ" АД. "Мистър Икономика 2007" за развитието на небанковия финансов сектор стана Петко Кръстев, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на „ДСК Управление на активи" АД.

За втори път ще бъде връчена специалната награда "За развитие на бизнес средата". На миналогодишното издание на конкурса с нея бяха отличени Лалко Дулевски - председател на Икономическия и социален съвет, Петър Димитров - министър на икономиката и енергетиката, Петър Мутафчиев - министър на транспорта и Пламен Орешарски - министър на финансите.

Носители на наградата, връчвана от 1990 г., са били известни икономисти и мениджъри като проф. Георги Петров, проф. Тодор Вълчев, Иван Костов, Васил Кънев, Милен Велчев, Лидия Шулева, Валентин Златев, Божидар Данев, Румен Янчев, Бистра Илкова.

Организаторите са убедени, че както и досега Националният конкурс "Мистър/Мисис Икономика" ще предизвика заслужен обществен и медиен интерес. Те са амбицирани, утвърждавайки неговия авторитет в професионалните среди, да търсят нови форми, за да направят конкурсната проява атрактивно събитие в нашия обществен живот.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13024997
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930