Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2009 09:04 - Бивш депутат от "Атака": Волен Сидеров е кукла на конци
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1447 Коментари: 3 Гласове:
0



- Г-н Георгиев, бихте ли припомнили каква беше причината да напуснете партия "Атака"?

- Причината да напусна партия "Атака" е, че тя се превърна в семейна партия. Изиграно бе последното ценно чувство, което беше останало на българина - неговият патриотизъм. То беше осребрено. Ако се огледате, тогава председател беше Волен Сидеров, негов заместник беше доведеният му син Димитър Стоянов, тъстът му беше републикански организатор, Десислав Чуколов е негов кръщелник - все от родата.

- Как се вземаха тогава решенията в партията?

- В семеен кръг се вземаха решенията. Ние просто научавахме всичко в последния момент. Даже за европейските избори никой нищо не знаеше, преди да бъде обявено официално. Ваши колеги са ме питали, защото мислеха, че всички крием, а ние не знаехме кой ще бъде водач на листата. В последния момент разбрахме кой е включен в листата за тези европейски избори.

- Като напусна г-н Антон Сираков в края на миналата година, твърдеше, че са били нарязани гумите на автомобила му и е била запечатана вратата му. Към вас някога били ли са отправяни заплахи?

- Това и с мен се е случвало. Преди анонсирането на моето напускане имаше заплаха от г-н Волен Сидеров, че трупове ще падат, кървища ще има, само през трупа му това ще стане и т.н. Той казваше - партията ми не може да я вземете. Олицетворение на тези негови думи е и последният конгрес. Той се проведе в съвсем камерен състав с отбрани хора, които нямаше да го изхвърлят. Даже се демонстрира такова единство, което по времето на Тодор Живков го нямаше. Само Антон Сираков гласува против.

- Кореспондират ли посланията на партията и на г-н Сидеров с действията на ръководството?

- Това, което се казва, по принцип не кореспондира с действията на ръководството. Но мен ме интересува дали действията на "Атака" кореспондират с това, което са обещали на избирателите. Там има абсолютно разминаване. Ако ви прави впечатление, през последните месеци особено, г-н Сидеров се промени изключително много, на 180 градуса. Той започна да става по-диалогичен, защото пое някои ангажименти към своите господари, които го понатиснаха.

- Кои господари?

- Хората, на които досега помагаше със своите площадни прояви, с крясъците за неофашизъм, с посланието "Турците в Анадола", дори и с логото, което е пуснал, "Да си върнем България на българите". България е на всички български граждани.

- Тези господари в политиката ли са?

- В политиката са, разбира се. Те му дърпат ушите, когато тръгне наляво или надясно и по този начин го контролират.

- Поддържате ли връзка с вашите колеги в парламента, които са напуснали или са били изгонени от "Атака"?

- Аз съм в чудесни отношения с колегите, които са напуснали. В добри отношения съм и с колеги, които все още са в "Атака". Аз с тях нямам никакви различия. Сега се сещам за един парадокс - когато г-н Сидеров заяви, че "Атака" напуска парламента, след това се коригира, че само ще бойкотира дейността на парламента. Колегите, които са принудени да излязат от НС, не са кой знае колко добре във финансово отношение. Даже напоследък се усеща, че има някакво силно напрежение между тях и другата група, на Сидеров. В групата на Сидеров е Деница Гаджева, Митко Димитров, Павел Шопов.

- От какво е провокирано това напрежение?

- Провокирано е от факта, че останалата група, в която влизат Илиян Илиев, Георги Димитров, Ваню Хърков, Христо Попов и Тодор Батилов, просто е изолирана. Те се водят все още само на книга депутати от "Атака", за да попълват бройката за съществуване на групата. Те всъщност се явяват един вид като безгласни букви. Сидеров не се съобразява въобще с тяхното мнение.

Но искам да кажа, че парадоксът е, че г-н Сидеров измени на своите гласоподаватели и по време на гласуванията в Народното събрание. Например при гласуването на предложението за повторно пускане на двата блока на АЕЦ "Козлодуй" - аз имам разпечатка на гласувалите - ние, напусналите "Атака", защитавахме неговия проект, а него го нямаше в залата. Защо не дойде да си защити проекта? Това не е ли кощунство спрямо избирателите? Това е предателство от най-висока проба срещу тези, които са ни изпратили в парламента. Оказва се, че ние, които в момента не сме символа на "Атака", защитаваме техния вот, а не г-н Сидеров, който търси във всичко материална изгода.

- Очаквате ли недоволството на групата, която вие посочихте, да избуи по някакъв начин?

- На тези хора, а и на всички, които сме вън от "Атака", ни беше ясно, че няма да участваме в листите на предстоящите парламентарни избори. Аз с ушите си съм чувал някои работи от съпругата на Сидеров.

- Какви?

- Чувал съм: "Ти какво си мислиш? Следващия парламент няма да го помиришеш" и т.н. А злите езици говорят усилено, че той продава вече места, мандати в листите.

- За каква сума?

- Това не знам, но така се говори. Нали знаете, че не винаги става въпрос за пари, а и за други някакви неща, които понякога са по-ценни от парите.

- Вие можете ли да докажете това?

- Не, казвам, че злите езици говорят. Идват и ми казват, че той продава. Аз не знам лично, защото на мен не ми се е отчел, но така говорят хората около него. Пък и има доказателства от предишните избори. Сираков е едно от лицата, които говорят, че в Кюстендил е извършена точно такава продажба за около 205 000 лева за кметско място. Имало е такова нещо.

- Преди известно време се разрази скандал с държавната субсидия на коалиция "Атака". Имате ли информация сега как стоят нещата?

- Да, в началото имаше разпри - г-н Сидеров беше я взел, но после я върна. Тя в момента се дели между мандатоносителите.

- Очаквате ли "Атака" да подобри резултата си на предстоящите парламентарни избори, каквито прогнози дават социолозите?

- Ако господарите на Сидеров не го подпомогнат с определен брой гласове, както се говори, резултатът на "Атака" на тези избори няма да се подобри. Надяват се през "Атака" да вкарат 10-15-20 човека, след което да си ги изтеглят, за да си направят мнозинството. "Атака" с тези си действия мисля, че даже и 4 процента няма да стигне. Според колеги, с които разговаряме, а и на четири очи се споделя, че партията е на границата между 3-3,5 процента.

image

Визитка Роден е на 20 ноември 1955 г. в с. Скрът, Благоевградско

Завършил е висше медицинско образование в Пловдив

Има военно образование от школата в Плевен

Работил е като участъков лекар, както и в Бърза помощ-Панагюрище

Владее руски, английски и турски език

Независим депутат в 40-ото НС, избран с листата на "Атака"

Член на парламентарната комисия по икономическа политика

Член на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред

Женен, с две деца
http://www.monitor.bg/article?id=186627


Тагове:   атака,   депутат,


Гласувай:
0



1. zaw12929 - Не е хубаво да хулите депутат, ко...
02.02.2009 09:13
Не е хубаво да хулите депутат, копйто се ползва от доверието на много хора...
цитирай
2. reporter - Твърденията са на напусналия па...
02.02.2009 10:45
Твърденията са на напусналия парламентарната група на "Атака" Георги Георгиев, който сега е независим депутат. Може би трябва да поясня: най-чистият жанр в журналистиката, който не може да бъде определен като манипулативен, е интервюто - журналистът задава въпрос, а събеседникът му отговаря (думите излизат от неговата уста, а не са преразказани).
цитирай
3. анонимен - хора пишете дати да се знае кое от коя година е
28.11.2010 17:46
тука е страшен архив всичко има. но дати няма
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13001962
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031