Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2009 19:02 - "Всеки ден" проверява има ли премиерът Станишев книжка за мотор
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1161 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 04.02.2009 19:24


Има ли премиерът Сергей Станишев книжка за мотор? Този въпрос вече втори ден създава паника в институциите и все още няма конкретен официален отговор. По информация на “Всеки ден” най-известният рокер в държавата кара мотор, без да има категорията, необходима за управлението на мотор. Станишев има шофьорска книжка, с която е правоспособен водач само на лек автомобил. Премиерът яхна “Хонда” преди няколко години, за да изкачи Бузлуджа, поведе рокерско шествие във Велико Търново миналото лято, а бившият американски президент Джордж Буш му подари специално яке. До тогава Станишев се носеше с яке с надпис: “Ако виждате този надпис, значи Елена е паднала от мотора!”

Вече два дни “Всеки ден” обикаля институциите и пита за шофьорската книжка на Станишев. Най-напред въпросът беше отправен към КАТ. Оттам препратиха питането към пресцентъра на МВР. От МВР пък поискаха писмено да зададем въпроса си чрез факс. В късния вчерашен следобед обясниха, че отговор можем да получим единствено от шефа на пресцентъра на Станишев Таня Джаджева. До нея също беше изпратен официален факс, отговор на който все още няма.

Самият Станишев също беше преследван с надеждата да получим директен отговор от него има ли право да управлява мотор или не. Той обаче упорито избегна въпросите. Във вторник сутринта, след подписването на меморандумите по проект „Красива България” в хотел “Хилтън”, министър-председателят се измъкна лаконично, като каза: “Днес има пресконференция”. По късно обаче той не се появи на въпросния брифинг в централата на БСП на “Позитано”. Малко преди да се качи в колата си, “Всеки ден” отново настоя да получи от него отговор. “Трябва да мина, после”, беше реакцията на Сергей Станишев. Накрая – чак следобед, шефът на правителствения пресцентър Таня Джаджева вдигна телефона си, след като се опитвахме да се свържем с нея от сутринта. Нейният отговор в приповдигнат тон беше, че премиерът има шофьорска книжка. Молбата ни да получим писмен отговор обаче остана неуважена.

Междувременно източници от КАТ довериха, че ако “ножът опре до кокала”, нови документи със задна дата за премиера могат да бъдат изкарани и за няколко часа. Според чл. 177, ал.1, т.2 от Закона за движение по пътищата неправоспособните водачи носят административно-наказателна отговорност. Който управлява моторно превозно средство, без да притежава съответното свидетелство за управление, се наказва с глоба до 300 лв. При повторно нарушение обаче глобата е до 1500 лв. При наказателно дело за катастрофа липсата на шофьорска книжка е утежняващо вината обстоятелство. Остава открит въпросът кой за последно е проверявал документите на Сергей Станишев.

“Всичко, което е извън закона, вреди. Ако Станишев е извън закона в това отношение, естествено, че това не е най-приятният вариант”, коментира казуса пред “Всеки ден” рокерът Борислав Джагаров. Той е председател на великотърновския Bad Company Moto CLub. През лятото на 2008 г. той посрещна премиера на рокерския събор във Велико Търново. Джагаров добави, че не е редно да се кара мотор, без да имаш съответната правоспособност.

За разлика от шегите, които съпътстваха червения лидер и премиер, когато “подкара” стария трамвай в предконгресния клип на БСП, тук нещата изглеждат доста по-сериозни. “Ватманът” Станишев предизвика силното недоволство на Столична община, която изпрати запитване до КАТ дали лицето Сергей Дмитриевич Станишев разполага с документ за управление на трамвайна мотриса. Кметът Бойко Борисов пък успокои столичани, че всички ватмани в града са квалифицирани. В крайна сметка тогава Станишев не караше наистина трамвая. За разлика от всички документирани случаи, в които сме го виждали на мотор.

Сергей Станишев няколко пъти публично яхна мотор и влезе в ролята на рокер. През 2002 г. със синьо-жълт мотор “Хонда” и черно кожено яке той тръгна към Габрово за честванията на годишнината от основаването на БСП. “Ако четете това, значи Елена е паднала от мотора”, пишеше на гърба на якето на соцлидера. Той беше с дънки, кожени ръкавици и каска. Станишев поведе колона от около 20 мотора, която тръгна от централата на БСП на “Позитано 20″ във връзка с тържествата. Мотоциклетистите бяха придружавани от полицейски ескорт до излизането им от София.

Миналата година пък премиерът поведе рокерско шествие във Велико Търново. Тогава той беше облечен с якето, подарено му от американския президент Джордж Буш и караше “Хонда”-NRX 1800, който му беше даден от футболиста Благой Георгиев. Станишев бе съпроводен от около 30 рокери. Червеният лидер поведе мотористи от цялата страна към шоуто „Звук и светлина” в старата столица. Тогава агенция “Булфото” съобщи, че той е паднал със своя мотор по пътя към крепостта на Царевец. За щастие, нито той, нито някой друг пострада.
http://www.vsekiden.com/?p=44986



Тагове:   мотор,   ден,   книжка,   Станишев,


Гласувай:
0



1. reporter - Браво на колегите от "Всеки ...
04.02.2009 22:08
Браво на колегите от "Всеки ден", които са се сетили да проверят дали наистина нашият премиер има свидетелство за правоуправление със съответната категория! Това е министър-председател, трябва всичко да му е изрядно и да дава личен пример на обикновените хорица, наричани електорат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12996302
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031