2. Евгений Тодоров
3. Иван Бедров
4. Иво Инджев
5. Калин Манолов
6. Мартин Заимов
7. Николай Караиванов
8. Николай Младенов
9. Пламен Асенов
10. BLITZ
11. BPOST
12. FROGNEWS
13. R.E.D.
14. СВЕЖО
15. Ян Бибиян
16. ОРИНАВИ
17. Стефан Бонев
18. Петя Ставрева
19. Александър Секулов
20. Оринави
21. Веско Петров
22. Сантов
23. Силви Стефанов
24. Христо Гагов
25. Пламен Славов
26. Bulgaria_news
27. Елена Емануилова
28. Mese4inkata
29. Първа блогерска среща - 24.07.2009
30. Георги Цанков
Проект за решение за налагането на мораториум върху продажбите на месни и млечни храни, които не отговарят на европейските стандарти ще внесат в парламента независимите депутати Яне Янев и Димитър Абаджиев. Те благодариха на главния прокурор Борис Велчев, разпоредил масирани проверки за качеството на продуктите от месо и мляко.
В момента няма български държавни стандарти за производството на тези храни, а очевидно не се прилагат и директивите на ЕК. Това налага създаването на нови механизми за контрол на производителите и търговците, смята Абаджиев. Според него проблемът трудно ще бъде решен с промени в законите, затова по-добрият начин е с решение на Народното събрание да бъде наложен мораториум върху продажбите на храните, които не отговарят на европейските стандарти.
В същото време ветеринари и прокуратура обединиха сили и започнаха от днес масирани съвместни проверки в месо- и млекопреработвателните предприятия, търговската мрежа и складовите бази в цялата страна. Към момента според регистъра на НВМС млекопреработвателните предприятия в страната са 245 на брой, месопреработвателните - 440, хладилните бази за съхранение на млечни и месни продукти и суровини са 116, а специализираните за търговия с храни от животински произход обекти са 1727.
Районните прокуратури в Пловдив, Ловеч, Плевен и Велико Търново вече започнаха вече проверки съвместно с ветеринарните служби. Целта на проверките е да се установи какви суровини и добавки се влагат при производството на продуктите и дали се спазват нормативните изисквания за безопасност на храните при производството, търговията и пускането на пазара на млечни и месни продукти.