Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2009 10:06 - Саморекламата - лек срещу съкращение
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 528 Коментари: 0 Гласове:
0



Световната икономическа криза стана причина работодателите по целия свят драстично да намалят броя на служителите си. През последните няколко месеца хиляди хора се притесняват, че ще изгубят работата си, не защото се справят зле с нея, а защото мениджърите им не знаят колко са добри всъщност. Aко вие сте един от тях, помислете как да направите така, че успехите ви да се забележат, без това да се изтълкува като излишна самореклама. Имайте предвид, че начинът, по който представите работата си пред колеги и началници, е особено важен за разпознаването ви като ценен служител. Ето какво съветва кариерният портал Мonster.

Проектите

Намерете начин, по който можете да допринесете за работата по ключови за компанията проекти, дори и преките ви задължения да не са свързани с тях. Поинтересувайте се кои са новите и интересни бизнес начинания на компанията и се постарайте да се включите в тях. Не чакайте възможността за участие да дойде под формата на допълнителна отговорност, която ви се възлага от ръководителя на проекта или друг мениджър. Винаги можете да предложите помощта си като външен наблюдател на проекта или участник в дискусиите за развитието му.

Екипът

Не забравяйте, че личните ви успехи са само част от успешното ви представяне като ценен служител. Възползвайте се от всяка възможност да отбележите добрата работа на екипа, с който работите. Представете общите ви постижения. По този начин ще демонстрирате едновременно умение за работа в екип и лидерски качества.

Постиженията

Нека работата ви има централно място в разговорите ви с мениджърите. Бъдете откровени и убедителни, когато изтъквате постиженията си и обяснявате причините за неуспехите си. Разкажете как сте намерили ефективно решение на възникнал проблем. Подгответе план с няколко стъпки, чрез който да обясните защо сте заложили на избраната стратегия и как тя ви е помогнала да се справите с трудностите.

Целите

Поставете си реалистични и постижими цели, които са лесно измерими. Изберете критерии за успеваемост на база ценностите на компанията. Подготвяйте периодични кратки доклади за работата си, като в тях представяте информация за проектите, които се развиват добре, както и за тези, които за момента са в застой и имат нужда от допълнителни инвестиции. Предложете няколко стратегии за решение на проблемите, като акцентирате на усилията и ресурсите, които трябва да се инвестират във всяка от тях.

Kонкуренцията

Проучете добре конкурентите си вътре в компанията и извън нея. Бъдете готови да давате конкретни положителни примери в своя полза, когато сравнявате работата и постиженията си с тях. Старайте се да бъдете максимално точни, но не затрупвайте околните със статистическа информация. Анализирайте конкуренцията и изберете подходящ повод да представите този анализ пред мениджърите си. Правилната преценка в тази ситуация може да ви помогне не само да запазите настоящата си работа, но и да получите подкрепа от ръководството, за да стигнете до по-високи позиции в бъдеще.
http://www.karieri.bg/show/?storyid=670015


Тагове:   лек,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13041854
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930