2. Евгений Тодоров
3. Иван Бедров
4. Иво Инджев
5. Калин Манолов
6. Мартин Заимов
7. Николай Караиванов
8. Николай Младенов
9. Пламен Асенов
10. BLITZ
11. BPOST
12. FROGNEWS
13. R.E.D.
14. СВЕЖО
15. Ян Бибиян
16. ОРИНАВИ
17. Стефан Бонев
18. Петя Ставрева
19. Александър Секулов
20. Оринави
21. Веско Петров
22. Сантов
23. Силви Стефанов
24. Христо Гагов
25. Пламен Славов
26. Bulgaria_news
27. Елена Емануилова
28. Mese4inkata
29. Първа блогерска среща - 24.07.2009
30. Георги Цанков
Те настояха наименования "сирене", "кашкавал" и "кисело мляко" да носят само млечни продукти, които се произвеждат по технология на Български държавен стандарт.
Продуктите, съдържащи в себе си растителни мазнини изобщо да не носят такова наименование, предлагат още от асоциацията.
Очаква се до края на февруари Националната ветеринарно-медицинска служба (НВМС) да обяви параметрите на Българския държавен стандарт.
Продуктите, които отговарят на него, ще носят специален знак. Според производителите, ветеринарните власти подкрепят предложението. Продукти, които не отговарят на БДС, да не се продават под името сирене, мляко и кашкавал.
В търговската мрежа сиренето, произвеждано по съгласуваната в момента технология, ще струва не по-малко от 7 лева. Долната граница за кашкавала ще е 10 лева, а на киселото мляко - около 70 ст. Това са изчислили от асоциацията на млекопреработвателите.
Според преработвателите млечните продукти в България са качествени и не съдържат вредни вещества. Въпреки това трябва да има по-засилен държавен ветеринарен контрол върху суровината.
Едва 30-40% от суровото мляко в България отговаря на европейските изисквания, което налага внос на суровината отвън, обясниха млекопреработвателните предприятия.
Основният проблем за ниското качество на суровото мляко у нас е това, че се загърбват проблемите на животновъдството, смятат млекопреработвателите.
В момента в Европа има излишък на сурово мляко, отговарящо на тези изисквания. Млекопреработвателите уточниха, че нямат интерес да работят с евтина суровина, която не отговаря на европейските норми.
Качественото прясно мляко у нас, отговарящо на европейските изисквания, е по-скъпо с около 25-30%.
В България няма държавен контрол на суровинния сектор. От асоциацията припомниха, че са направили предложение за създаване на лаборатория за контрол на суровото мляко, но изготвеният проект е бил спрян.
Затягат режима на кредитиране на общинит...
Идоли затягат дисциплината в час
"Сухата кръв" поема много вода...После идват оцветители, изкуствени миризми(кеф ти на луканка, кеф ти на хамбургски салам), овкусители - лютиво, горчиво, и прочие. И не на последно място идва една друга добавка - наричат я "сланина", но не е или поне не съвсем - нарича се "свинска мас на прах". От страните в Европа България е най-големия вносител на "свинска мас на прах". Не само защото я влагат в субстанцията наречена "салам", но понеже се влага и в субстанциите наречени "сирене", "кашкавал", "масло".
От страните в Европа България е най-големия вносител и на така наречената "турска мая". Тя е толкоз мощен химически продукт, че дори вложен и във варна вода ще я накара да ферментира и сгъсти, та какво е за нея да сгъсти цвика в кашкавал...
През шейсетте години на миналия век българите бяха народът с най-много дълголетници и столетници в Европа. Днес сме първи по смъртност и заболявания. Това се дължи на ТОТАЛНАТА ИМИТАЦИЯ на целия спектър на живот у нас.