Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2009 20:44 - “Атака” и СДС: Борисов съсипа десните
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 557 Коментари: 0 Гласове:
0



“Атака” и СДС остро нападнаха Бойко Борисов заради решението му ГЕРБ да се яви самостоятелно на изборите и да не прави предизборна коалиция с десните. Съвсем противоположно мнение изразиха от ДСБ, като дадоха пълен толеранс на тази позиция на ГЕРБ. Сините и “Атака” също така се възмутиха и от поведението на президента на Европейската народна партия Вилфред Мартенс. В СДС са обидени, че той залага единствено на Борисов, а пък в “Атака” вдигнаха градуса заради думите му, че са екстремна партия.

Бойко Борисов съсипа дясното пространство, като е решил ГЕРБ да се яви самостоятелно на избори. Ако искаше десен блок, щеше да се коалира предизборно. Те се наричат десни, но всъщност целта и амбицията на ГЕРБ е да съсипе дясното пространство и го направиха. Това тежко обвинение беше отправено към лидера на ГЕРБ от шефа на “Атака” Волен Сидеров. Изявленията, че ще има следизборна коалиция с десните, е пълна демагогия, защото те може и да не влязат в парламента, коментира той пред “Всеки ден”.

image

Сидеров: ГЕРБ са кукла на конци на ЕНП 

“Тук целта е да се разбият, да се разчистят всички други и да бъде признат неотразимия Бойко за вожд на тъй нареченото дясно. Само че него го чака едно грандиозно издънване, защото за него е по-важно потупването по гърба от някой посланик, отколкото българския национален интерес”, каза още лидерът на “Атака”. Той обвини Борисов в прокарване на чужди интереси и нарече ГЕРБ “кукла на конци на ЕНП”. Според Сидеров “такива като Бойко Борисов, които ходят да целуват задниците на Мартенс и на други такива подобни” не са достойни политици.

Сините: ГЕРБ ни вкарва в братоубийствена електорална война

Не по-малко критичен беше и зам.-председателят на СДС Пламен Радонов. Според него решението на ГЕРБ да се яви самостоятелно на избори, обрича партиите-членки на ЕНП да водят братоубийствена електорална война. Това означавало явяването им с отделни листи на изборите. “Имаме последователни решения на Националния съвет на СДС, че форматът ЕНП наистина е много важен за България и единствено той би гарантирал дясноцентристко управление”, заяви Радонов пред “Всеки ден”. Според него явяването на десните партии поотделно ще намали резултатът на всяка от тях. Той, както и Сидеров се съмняват, че ГЕРБ имат потенциал да спечелят мнозинство от 121 депутати в парламента.

Зам.-шефът на сините изрази силно възмущение от изявленията и поведението на шефа на ЕНП Вилфред Мартенс относно шансовете на бъдещо дясно правителство. “Г-н Мартенс залага само и единствено на ГЕРБ, а другите не присъстват в неговата програма. Мисля, че той не само не съдейства, а се явява пречка за дясноцентриското управление на България”, категоричен е заместник-шефът на сините. Той посъветва Мартенс да не забравя, че в СДС съществува макар и неформална консервативна фракция, която при едни такива действия от негова страна като председател на ЕНП може да се разрасне.

ДСБ: Не е нужно десните да правят предизборна коалиция с ГЕРБ 

Мнението на сини и атакисти не беше споделено от ДСБ, която също като СДС и ГЕРБ е член на ЕНП. “ГЕРБ е нова партия, още не се е явявала на парламентарни избори и за нея е много важно да види своята интелектуална мощ и доверие”, заяви пред “Всеки ден” зам.-председателят на ДСБ Димитър Бъчваров. Според него ДСБ и СДС нямат интерес от подобна предизборна коалиция, защото това означава да не е ясен приносът на доверие в един общ резултат. Това са партии, които не са съвсем близки, не са идентични, не произхождат от един генезис и са с различен мащаб на обществено доверие”, коментира Димитър Бъчваров. Според него предизборно коалиране на десните с ГЕРБ би поднесло асиметрия, вътрешно напрежение и объркване между партиите и избирателите.

Борисов пожела на Сидеров да е жив и здрав

“Не считам за нужно да коментирам”, заяви пред “Всеки ден” Бойко Борисов по повод хвърлената от Волен Сидеров ръкавица с твърдението, че ГЕРБ е съсипала дясното пространство и това е било неговата цел. “Да е жив и здрав”, добави кметът. “Пожелавам им и на тях да бъдат част от най-голямата европейска партия и съжалявам за използваните от него думи”, запази добрият тон лидерът на ГЕРБ. “Това показва и възпитание”, каза Борисов по повод думите на Сидеров, че “целува задниците на Мартенс и други подобни”.
http://www.vsekiden.com/?p=45733



Тагове:   атака,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13036133
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930