Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2009 14:58 - Добромир Гущеров с отворено писмо по повод скандала с ДДС
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1259 Коментари: 2 Гласове:
0



image
Депутатът Добромир Гущеров изпрати до медиите открито писмо, по повод замесването на името му в скандала с ДДС и Националната агенция по приходите. В последните дни името ми беше намесено в един отвратителен скандал, свързан със схеми по източването на ДДС и поставянето на политически чадъри над фирми, източвали ДДС. За мен това е унизително и отвратително, защото за разлика от много български политици, за които честта и достойнството са празни думи, за мен това е смисълът на човешкия живот, започва писмото си Гущеров. Да, аз познавам случая с Гюнай Сефер. През 2005 г., след спечелване на парламентарните избори, като кандидатура на БСП за ръководител на Областното поделение на НАП в Силистра ми беше представено лицето Милена Цолчовска. Не познавах предварително въпросната госпожа. В преговорите ни с ДПС оттам изразиха неодобрение от тази кандидатурата. Мотивите им - през 90-те години заедно със своя съпруг, тогава ръководител на Икономическа полиция в Силистра, двамата са осъществявали натиск върху фирми в област Силистра в подкрепа на тогавашните управляващи. Категорично се противопоставих на тези твърдения и ясно изразих позицията ни, че ние не бива да допускаме повече държавни и обществени структури да бъдат използвани за политически чистки и лични облагодетелствания.
След известно време с мен поиска среща областният председател на ДПС Гюнай Сефер. Заяви, че сме били основни противници на изборите в област Силистра /24 000 срещу 27 000 гласа за ДПС и трима депутати на ДПС срещу един на БСП/ и сега чрез местния ръководител на НАП - Силистра, искаме да се саморазправим с тях като политическа сила. На недоумението ми отговори, че госпожа Цолчовска работи срещу областния председател на ДПС и неговите фирми; че незаконно разполага с досиета на негови фирми в периода, в който не е била шеф на Областното поделение на НАП и че чрез отстраняването на Гюнай Сефер от област Силистра БСП би си гарантирала успех на бъдещите избори. Информира ме, че въпросната госпожа и нейният съпруг, заедно с бившия председател на СДС в Силистра и впоследствие катастрофирал и починал Христо Димитров са имали бизнес взаимоотношения през 90-те години.
Направих среща в качеството си на областен председател на БСП с ръководителя на НАП – Силистра, Милена Цолчовска, като номинирана от БСП за тази длъжност, и зададох следните въпроси:
1. Каква е истината по случая Гюнай Сефер?
2. Факт ли е, че с това лице през 90-те години са имали лични взаимоотношения и конфликти?
Съобщих за обвинението на ДПС към нас, че структурата на НАП се използва за лични саморазправи. Г-жа Цолчовска отрече подобни твърдения и ми заяви, че областният председател на ДПС Гюнай Сефер има проблеми с ДДС сметките, за които тя ще ми представи конкретни доказателства. В същият разговор от нейна страна беше заявено, че трябва да й бъде регламентиран параметърът на нейната дейност. На въпросът ми за какъв параметър става въпрос, тя отговори, че ние трябва да сме наясно кои фирми са против нас, а нея да оставим да си свърши работата с конфликта си от 90-те години с Гюнай Сефер. Когато аз отговорих, че в никакъв случай не бива тази служба да се използва за политически цели и най-малко за саморазправа, отвърна, че не съм я разбрал правилно и ще ми представи конкретни доказателства по случая Гюнай Сефер.
Последва среща между мен и Г. Сефер, на която той ми заяви, че цялата дирекция на НАП - Силистра, е ангажирана да работи само и единствено по неговия случай.
На следващата среща с г-жа Цолчовска тя ми представи своите обвинения срещу Гюнай Сефер по ДДС сметките му, които нямат нищо общо със сегашния период на управление на БСП, а се отнасят за периода от края на 90-години. За пореден път й повторих, че всички задължения в държавата трябва да бъдат плащани, но по никакъв начин тази служба и особено ръководителят й, номиниран от нас, не бива да използва служебното си положение за разчистване на лични сметки.
Това е цялата моя „връзка” със случая Гюнай Сефер и Милена Цолчовска. Като областен председател на БСП аз по никакъв начин и ние като партия не сме поставяли каквито и да е политически поръчки на въпросната госпожа. Нещо повече, като многократно потърпевш през изминалите 20 години винаги съм бил против подобен метод на работа.
Много е лесно у нас да бъде подхвърлено едно име, особено когато е толкова популярно. Схемата „Абе те го оправдаха, но не може да няма нещо” винаги сработва...
Питам се дали проблемите на Гюнай Сефер с ДДС от 90-години са в основата на проблемите в НАП днес, които наложиха промени в ръководството й. Или може би това е опит да бъде отклонено вниманието от големите и същински проблеми? Подхвърленият скандал е изключително удобен за целта – замесено е името на областен председател на ДПС, името на бивш областен председател на БСП и депутат и опозицията веднага яхва скандала. Аз съм за предложенията на опозицията. Нека всичко бъде разследвано, но искрено се надявам да тръгнат в правилната посока, а не от подхвърления им кокал, казва в писмото си Добромир Гущеров. /БЛИЦ


Тагове:   писмо,   ДДС,   Отворено,


Гласувай:
0



1. анонимен - Из силистренските кулоари
19.02.2009 14:08
От всичко стана ясно, че бизнесът не е между Цолчовска и политици, а между хубавците които подхвърлят евтини партенки.Изкупиха града двамцата и сега замазват положението с медиини атаки.Истината е, че близки на Куби са източвали ДФЗ и САПАРД и тогава са скочили жестоко срещу местната полиция разследвала случаите.Има обвинения заради които Кубито се е заклел да отмъсти на тогавашния шеф на икономическа полиция. Истината е, че ревизиите на Куби са започнали след доклади от други дирекции.За това имало документи и Цолчовска няма лични отношения.Съпругът и пък заминал да живее във Варна преди 6 години-период в който нямат общо ревизиите.
цитирай
2. анонимен - Из силистренските кулоари
19.02.2009 14:10
От всичко стана ясно, че бизнесът не е между Цолчовска и политици, а между хубавците които подхвърлят евтини партенки.Изкупиха града двамцата и сега замазват положението с медиини атаки.Истината е, че близки на Куби са източвали ДФЗ и САПАРД и тогава са скочили жестоко срещу местната полиция разследвала случаите.Има обвинения заради които Кубито се е заклел да отмъсти на тогавашния шеф на икономическа полиция. Истината е, че ревизиите на Куби са започнали след доклади от други дирекции.За това имало документи и Цолчовска няма лични отношения.Съпругът и пък заминал да живее във Варна преди 6 години-период в който нямат общо ревизиите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13031055
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930