Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2009 20:31 - Цветанов замазвал гафа на Борисов
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 430 Коментари: 0 Гласове:
0



Няколко седмици след думите на Бойко Борисов от Чикаго, определящи част от българските граждани като “материал”, който гласува срещу ГЕРБ, председателят на партията Цветан Цветанов обяви, че тя отваря структурите си към българските турци, българомохамеданите и ромите. “Една интеграция на тези общности и решаването на техните проблеми може да стане само и с тяхното участие в едно бъдещо управление”, обясни Цветанов в интервю пред “Всеки ден”.

image

Нито в ДПС, нито в “Атака” обаче повярваха на тази оферта. “Това е опит за замазване на Борисовия гаф от Чикаго, това е очевидно”, категоричен бе лидерът на “Атака” Волен Сидеров. Той заяви, че непоследователността на ГЕРБ е пословична. “Когато говорят, човек винаги трябва да сравнява с архива, който всяка медия пази. Така могат да се видят всички криволици на линията на ГЕРБ – те днес са на едно мнение, утре на друго”, коментира депутатът. Сидеров сподели, че не вярва на нищо, което говори ГЕРБ, защото досега няколко пъти лично е ставал жертва на измамите на тази партия. “Те едно говорят, друго вършат”, каза той.

Според лидера на “Атака” ГЕРБ работи за затриването на българската нация, а останалото било предизборни заигравания и предизборен популизъм. “Останалото при тях е конюнктура и нагаждачество – те искат да се харесат на всички, само че такова положение няма. От това се получават гафовете и непоследователното поведение на ГЕРБ и неговите двама лидери, двойка спатия, Цветанов и Борисов”, смята Волен Сидеров. Той за пореден път каза, че за него ГЕРБ е най-опасната партия. “На сайта им пише, че ще работят за бързото приемане на Турция в ЕС. Аз твърдя, че ако в близко време това стане, това ще означава край на българската държавност, икономика и националност”, предрече народният представител.

Депутатът от ДПС Ахмед Юсеин също беше скептичен по повод отварянето на структурите на ГЕРБ към малцинствата. “Нашите хора вече са образовани, грамотни – те ще разберат дали това е само трик и използване на “кофти материала” като избирател. Аз лично не вярвам”, коментира той. Според него Борисов и Цветанов първо трябвало да се разберат помежду си кой е формалният лидер и кой е лидерът. “За да има послания на един глас, да няма различие в тях”, уточни Юсеин. Той припомни, че преди време Бойко Борисов обещал на мюфтията да се построи мюсюлманско училище в София, а след това дал заден ход. “После отиде при мюсюлманите в Благоевград и си мисли, че е спечелил дивиденти. Но тези игри хората ги усещат”, добави народният представител.

Самият Бойко Борисов заяви пред “Всеки ден”, че ГЕРБ наистина приема в редиците си хора от малцинствата. “Какво мислят ДПС и “Атака”, изобщо не ме интересува. Ние имаме българомохамедани в Изпълнителната комисия, дори имаме общински съветници. От първия ден, в който аз работя, приобщаваме тези хора, и това е мое дълбоко разбиране.” Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов реагира на обвиненията, че ГЕРБ си прави пиар с намерението да отвори структурите си към българските турци, българомохамедани и роми.

“Ние не сме популистка партия като БСП и ДПС да използваме електората само за избори, да гласуват под строй. И после 4 години да ги лъжем, че ще им подобрим живота”, каза още Борисов. Той даде примери за популистки обещания с твърдението на Станишев, който заяви, че пуска 3-ти реактора на АЕЦ “Козлодуй” преди месец.” Той още не е питал Брюксел, камо ли да го пуснат”, каза Борисов. Или както казват, че ще намалят сметките за ток през януари, а ги увеличиха, даде още един пример за популизъм кметът. 
http://www.vsekiden.com/?p=45966




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13043878
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930