Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2009 19:29 - Три години след смъртта на сестри Белнейски: нов заподобрян за убийството на момичетата
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 782 Коментари: 0 Гласове:
0



Прокуратурата ще повдигне обвинение в петък срещу 29-годишния Лазар Колев за убийството на сестрите Белнейски. Това съобщи в сряда окръжният прокурор на Пазарджик Иван Даскалов. Колев ще бъде подведен под отговорност за предумишлено убийство, извършено по особено жесток и мъчителен начин.

Иван Даскалов и апелативният прокурор на Пловдив Росен Димов увериха, че има безспорни доказателство срещу Колев.

"Събраният доказателствен материал е на базата на извършените експертизи. Едното от доказателствата, които водят към Колев, е съвпадение на ДНК-материал", обясни Росен Димов.

Лазар Колев, известен с прякора Гангстера, изтърпява четиригодишна присъда за грабеж в пазарджишкия затвор. Преди това е осъждан за изнасилване на малолетно момиче. От месец обаче е прехвърлен в ареста на Националното следствие.

Майката на Лазар Колев заяви, че няма никаква връзка със сина си и е разговаряла само с неговия адвокат Марин Марковски. Тя отрече синът й да има нещо общо с двойното убийство и определи обвинението срещу срещу него като абсурдно. "Когато преди три години стана случаят, нямаше нищо, сега след три години си търсят изкупителна жертва", заяви пред БНР жената.

Адвокатът на Колев - Марин Марковски, заяви, че клиентът му не познава сестрите и категорично отрича да има нещо общо със смъртта им. По думите му обвинението, което прокуратурата ще предяви на Колев, е необмислено и без доказателства.

Според разследващите водещата експертиза по делото е тази на доцент Мария Грозева, а не на покойния професор Стойчо Раданов, според която двете момичета са загинали при пътно-транспортно произшествие, а не от удари с камъни, каквито бяха заключенията на първата тройна съдебно-медицинска експертиза.

Доц. Мария Грозева обаче оспори експертизата на проф. Раданов. Между двете експертизи имаше много противоречия, включително и за разположението на травмите по телата на момичетата. Раданов твърдеше, че след удара с кола телата на момичетата са преместени в местността Грамадите край Брацигово, където е било инсценирано изнасилване.

Трагедията със сестрите предизвика силен обществен отзвук и се превърна в най-сложния казус за полицията в Пазарджик. Неофициално се твърдеше, че по разкриването на двойното убийство работят най-добрите криминалисти в страната. Преди няколко месеца обаче генералният комисар на МВР Павлин Димитров призна, че МВР е допуснало пропуски още в самото начало на разследването.

В списъка със заподозрените попадаха роми, затворници,психично болен мъж и кой ли не още. Хората в Пазарджик усилено говореха, че зад смъртта на сестрите стои Атанас Петърнейчев, син на областния управител Георги Петърнейчев от квотата на БСП. Това твърдение обаче бе многократно отхвърляно от полицията и прокуратурата.

На третата година от смъртта на сестрите обаче изведнъж се намериха безспорни доказателства за вината на 29-годишния Лазар Колев. Преди да поднесат новината в сряда, повече от месец обвинението подгряваха медиите и обществото с неясното твърдение, че има напредък по разследването.

В сряда министърът на вътрешните работи Михаил Миков каза, че научил от медиите, че има заподозрян и че се надява на развитие по това позакъсняло разследване. /Медиапул



Тагове:   нов,   смъртта,   момичетата,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13045904
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930