Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2009 20:22 - Властите не знаят за готвен атентат срещу Яне Янев, той подозира "олигарси"
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 648 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.02.2009 20:25


Министърът на вътрешните работи Михаил Миков не знае службите да са засичали сигнал за готвен атентат срещу независимия депутат Яне Янев, който заедно с колегата си Димитър Абаджиев обяви, че олигарси са дали поръчка за сплашването му.

На пресконференция в петък Абаджиев каза, че информацията за "поръчката" е получена от достоверни източници преди два дни двамата с Янев са я проверили на няколко места. Той уточни, че е трябвало да бъде взривен автомобилът на Янев.

Тази поръчка е дадена от олигарси, засегнати от проверките, които с Янев сме инициирали по аферата "Мургина", източването на парите от еврофондовете и схемите в агенция "Митници", каза Абаджиев.

Освен това двамата имат информация, че засегнати олигарси са дали поръчка да бъдат изфабрикувани компромати срещу тях.

От Софийска градска прокуратура казаха пред Mediapool, че преди ден са получили жалба от Яне Янев за заплахи срещу него, но поради краткото време още не са успели да проверят дали това е така.

По време на пресконференцията двамата депутати благодариха на прокуратура за незабавната реакция и действие. Яне Янев каза, че няма да хленчи по институциите, за да му осигурят охрана, но ще приеме препоръките им.

В отговор на репортерски въпроси министър Миков заяви, че официално не знае да има сигнал за заплаха за живота на Яне Янев. Има стотици поделения на МВР и ако има някъде такъв сигнал, всичко е задействано, успокои той.

Янев помоли медиите да не драматизират случващото се и заяви, че и да убият Яне Янев, ще има ред, законност и справедливост. Той напомни също обещанието си, че преди евроизборите ще предадат конкретен доклад с имена и корупционни схеми на олигарси и политици на висши постове – представители на опозицията и управляващото мнозинство. "Тези хора със своите подставени лица в ъндърграунда и са способни на всичко", каза Янев.

Той съобщи още, че на 4 март заминават в Лондон, където ще имат среща със 6-7 лидери на водещи партии и експерти , компетентни в борбата с корупцията. По-късно двамата с Абаджиев са поканени в Брюксел във връзка с дейността им по разобличаването на мафията.

Двайсет години след прехода България наистина се е "путинизирала" и това е поведение, което трябва да бъде пресечено, заяви Абаджиев. Ние няма да се уплашим и да спрем, за да отвоюваме държавата от мафията и олигархията и този октопод, който ни връща години назад, продължи той.

Не се страхуваме и няма сила, която да ни спре. Или ние, или бандитите, трети вариант няма, обявиха Янев и Абаджиев.

Техни колеги от другите парламентарни групи не изключиха твърденията за готвен атентат да са поредната сензационна "димка", която пуска лидерът на РЗС, за да печели популярност преди изборите.

В последните месеци той се изявява като "глашатай" на среди от прокуратурата и ДАНС, изнасяйки пред медиите разкрития за афери и разработки.



Тагове:   Янев,   олигарси,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13039233
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930