Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2009 08:08 - Как да отслабнем с пилатес
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1989 Коментари: 0 Гласове:
0



Системата от упражнения е разработена от американеца Джоузеф Пилатес и вече почти век се радва на одобрението на лекарите от цял свят. Доразвива се от неговата последователка Брук Сайлър, собственичка на едно от водещите студиа в Ню Йорк и треньорка на много звезди. 

image

Пилатес е идеалната система за всички, които искат да тонизират, стегнат и оформят тялото си, без да получат натрупване на мускули, характерни за конвенционалните методи на тренировка. Гимнастиката предоставя възможност да опознаете тялото си като един сложен и съвършен механизъм, да го контролирате с ума си и да го накарате да се раздвижи, наслаждавайки се същевременно на красотата, грацията, плавността и прецизността на движенията. Комбинацията от правилно дишане и упражнения дава възможност за една завършена тренировка, много по-добра от аеробиката или фитнеса. Упражненията се изпълняват в бавно темпо, на фона на релаксираща музика и са подходящи за всички възрастови групи. Препоръчват се дори за хора, които страдат от различни заболявания на опорно-двигателния апарат, със ставни проблеми и травми. Използват се за профилактика на остеопорозата, която трябва да започне от ранна възраст. За да има екфект, добре е пилатес да се тренира два до четири пъти в седмицата по един час. Видима промяна във фигурата и тонуса обаче се постига след 30 сеанса.

Акцентът при упражненията пада върху качеството на движенията и правилното им изпълнение - концентрация, контрол, плавност, прецизност, дишане, въображение, интоиция, а не върху количеството. Характерното за тази гимнастика е, че се използва методът на изолираното интегриране - участва цялото тяло, а не отделни мускулни групи и така бързо се достига до добра форма. Упражненията са приятни и лесни за изпълнение. Специалната техника на дишане кара човек да се чувства през цялото време комфортно. Гимнастиката помага за преодоляване на стреса и за добро самочувствие. Характерно за нея е, че се получават по-издължени, по-грациозни мускули като тези на танцьорите и балерините. Музиката допринася за общото настроение - човек сам определя ритъма на упражненията в зависимост от това доколко тялото му е подготвено за съответното натоварване. Гимнастиката тонизира, без да изморява. Тялото става по-гъвкаво, по-стройно и човек се чувства по-добре. /Дневник


Тагове:   гимнастика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13032215
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930