Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2009 21:08 - Зам.-кметът на Пещера уволнен заради коментари за Белнейски
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1186 Коментари: 1 Гласове:
0



image
Георги Петърнейчев

Зам.-кметът на Пещера Атанас Стоилов ("Атака") беше уволнен светкавично във вторник, след като предния ден публично обяви, че е предал в полицията видеозапис, свързан с разследването на убийството на сестрите Белнейски. Официалната причина за освобождаването от длъжност е за "нарушаване на трудовата дисциплина".

Малко преди да разбере, че е останал без работа, Стоилов научи още, че ще бъде и съден от областния управител на Пазарджик Георги Петърнейчев. Бившият зам.-министър на транспорта от квотата на БСП се засегнал от изявления на зам.-кмета, които, според областния управител, свързвали името му с убийството на сестрите Белнейски.

В понеделник се разигра поредна мистификация около разследването на двойното убийство, извършено с особена жестокост преди три години. Стоилов стана главна действаща фигура в нея като обяви, че е предал на полицията любителски запис на две момичета, приличащи на сестрите, направен два дни преди убийството им. Те са заснети в курорта "Св. Константин" край Пещера в ски екипи в близост до хотела на Георги Петърнейчев.

След медийните изяви той веднага бе привикан на разпит в Националната следствена служба. Малко по-късно следователят по делото Веселин Мартински каза, че Стоилов е обяснил как такъв запис нямало, а думите му били цитирани неправилно.

Преди това обаче зам.-кметът потвърди съществуването на видеоматериала пред БНР, което излъчи запис на думите му.

Пред радиото Стоилов твърди, че преди три години е предал в полицията любителски клип, на който се виждат две момичета, които приличат на сестрите, заснети в курорта "Свети Константин" край Пещера. Според зам.-кмета двете момичета са в близост до хотел на Петърнейчев.

Интересът към тази информация бе предизвикан от версиите, лансирани още в началото на разследването, че е възможно син на "високопоставен политик" да има някаква връзка със смъртта на Белнейски. Намеците бяха за сина на Георги Петърнейчев. Тогавашният зам.-министър на транспорта, който впоследствие бе назначен за областен управител, публично отрече подобна възможност и с това коментарите по темата спряха. Преди месец следствената служба официално повдигна обвинение за предумишлено убийство на сестрите срещу 29-годишния Лазар Колев.

В понеделник полицията в Пазарджик отказа коментар за видеоматериала. Според окръжния прокурор на Пазарджик Иван Даскалов момичетата от любителския ведоклип не са убитите сестри. Той уточни, че заснетите на кадъра момичета са били разпитани още в началото на разследването заедно с покойния вече ски инструктор Димитър Юруков.

Иван Даскалов каза още, че всеки факт от този любителски виедоклип е бил подробно проверен и определи като абсолютно несериозни твърденията на Атанас Стоилов, че Росица и Христина са заснети в курорта "Све. Константин" два дни преди убийството им.

Така в понеделник стана ясно, че хем има запис, хем няма, че на него са хем двете убити момичета, хем не са.

Като следствие Атанас Стоилов бе уволнен. Пред медии той каза, че няма да обжалва уволнението си.




Гласувай:
0



1. анонимен - deloto
18.08.2009 11:44
kogo prikriha i kak zatvoriha ustite na roditelite na dvete momi4eta,v kakva darjava jiveem
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13031509
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930