Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2009 19:52 - ДСБ и СДС все пак заедно на избори
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 657 Коментари: 1 Гласове:
0



Централната избирателна комисия за европейски избори няма да регистрира СДС самостоятелно за участие във вота. Това увери Мартин Димитров, след като преди дни легитимният председател на партията Пламен Юруков внесе всички необходими документи за самостоятелно участие на СДС в изборите. Този акт на Юруков беше последван от неговото изключване от синята партия. Според Димитров, който не беше вписан в регистрите на съда като председател на СДС, през последните пет години, много хора изпитват ужас от обединяването на десните.
Последните скандали в СДС всъщност са "компроматна война" срещу демокрацията в България, а не срещу Синята коалиция, коментира от своя страна лидерът на ДСБ Иван Костов.
Въпреки скандалите свързани с регистрацията на двете десни формации, вниманието им вече е насочено към конкретни предложения към избирателите. Основна тема на пресконференцията, която дадоха днес двамата сини лидери днес беше свързана с мерките, които трябва да се предприемат за противодействие на финансовата и икономическата криза. От Синята коалиция отново призоваха управляващите на дебат по темата.
Управляващите са неспособни да отговорят на кризата в заетостта и я прикриват. Антикризисният план на правителството не дава никакви резултати – износът намаля с повече от 25 %, а продажбите - с над една трета. Производството се срина с над 20 %, а поръчките - с близо 40 %, обясни Иван Костов.
Според Синята коалиция от началото на годината стотици предприятия са спрели производство. Повечето от тях не получават дължимите заплати и обезщетения. Докато управляващите празнуват 1 май, хората на труда нямат възможност да посрещнат ежедневните разходи по своите сметки и кредити. Обществото не получава достоверна информация за мащабите на стопанската криза и безработицата, защото правителството манипулира данните. Управляващите си спестяват усилията за преодоляване на кризата, обвини още тъмносиният лидер. Според него мнозинството цели отлагане на равносметката, за да финансира собствените си обръчи от фирми и предизборната си кампания.
Мартин Димитров напомни, че вече няколко пъти опозицията е предложила пакет от антикризисни мерки, който обаче е бил отхвърлен. Поискахме незабавна актуализация на бюджета и съобразяването му с реалните приходи, но управляващите предпочетоха да прехвърлят отговорността за това на следващото управление, знаейки че няма да бъдат те. Ние сме наясно, че нарастващата безработица изисква широко съгласие за мерките за преодоляването й. Време е за отговор на въпроса за работните места, каза Димитров. /Блиц



Гласувай:
0



1. анонимен - Рицарски турнири приемат само рицари!
05.05.2009 20:07
Нашият министър-председател е далеч далеч от този избор, нито е в природата му/"Само Бойко си искам. Само с него ще се бия"/, нито има време да се учи, а стоглавата ламя ще изяде децата, ама кой го е грижа.....
Глупостта на противника винаги е в помощ на умния!!! Така че да благодарим на другаря Станишев и да продължава все така!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13032556
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930