Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2009 16:54 - Яне уволни шефката на Инспектората на НАП
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 635 Коментари: 0 Гласове:
0



  image
  „Преди 10 дни от РЗС се срещнахме и разговаряхме с Красимир Стефанов и поискахме оставката на шефката на инспектората на НАП- Биляна Грозданова. Сега имаме информацията, че тя е уволнена”, каза в Бургас лидерът на РЗС Яне Янев, цитиран от Дарик радио. Яне Янев и Димитър Абаджиев са се срещналис изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов за да го осведомят, че високопоставена регионална служителка на НАП е участвала в схеми за продажба на апетитни парцели по Черноморието. Според него в инспектората на НАП има сериозни проблеми зад, които стои ръководството. Биляна Грозданова е освободена от заемания пост, не само поради конфликтност вътре в самия Инспекторат, но и поради блокиране на най-важните му функции, коментира лидерът на партията. Тогава изпълнителният директор на НАП е разпоредил проверка на всички подадени сигнали, с обещанието при наличие на доказателства да стигне до наказания и уволнения.
„Как така Биляна Грозданова не е успяла да проследи изтичането на пари в швейцарски сметки, както и всички станали безобразия”, каза още Янев. Според него любопитното било дали тези промени, направени до момента ще продължат.
„Ред, законност и справедливост" (РЗС) е готова за коалиция с ГЕРБ, ако Бойко Борисов приеме седем условия. Това  каза още Яне Янев в Бургас. От РЗС обявиха, че ще участват самостоятелно на евроизборите, със собствена листа и на националните избори също.
Според Янев обаче единствените с влияние в Единната народна партия са ГЕРБ, затова РЗС е готова да се коалира с тях. „Ще се коалираме с ГЕРБ при седем условия, оповестени преди началото на кампанията за 41-во Народно събрание, тогава ще кажем: Бойко, готови сме да управляваме, ако приемеш условията ни", каза Яне Янев.
Едно тях е по време на изборната кампания да направят списъци с конкретни имена, съдържащи топ 10 на корумпираните олигарси, висши държавни чиновници, кметове и политици, като изобличените в корупция получат строги, законови наказания. „Ако Бойко откаже ние ще останем в опозиция и ще предизвикаме в кратък срок предстрочни избори", каза още Янев.
Той подчерта, че основната цел на РЗС продължава да бъде свикване на Велико Народно събрание и нова конституция.
Яне Янев се закани в началото на следващата седмица да сезира ЦИК и компетентните органи за стартиралата вече рекламна кампания на БСП, за която според него на този етап са хвърлени над 1 млн. лева.


Тагове:   НАП,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13038378
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930