Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2009 10:42 - В схемите за купуване на гласове вече се привличат и наркозависими
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 426 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Засилва се криминалният характер на купуването на гласове. Някои партии буквално са си „капарирали” гласовете още по време на европейските избори и сега чакат парламентарните избори, за да си ги получат. Това обяви пред Радио Пловдив Теодор Дечев – зам.-председател на Съюза за стопанска инициатива. По думите на Дечев – цитирам: „Начинът на купуване на гласове става все по–гаден”.

Констатирани са случаи на изключително безочие – каза още Теодор Дечев. За пример посочи сигнали, подадени за кметове на населени места, които с бюлетината на партия Х пазаруват гласове за партията Y. Дори има и случаи когато кметове пазаруват гласове за няколко партии едновременно.

Според Дечев обаче, кулминацията на безобразието е полученият на 26-ти юни сигнал за мобилизация на наркозависимите. „Тези нещастни хора или са в състояние на абстенентна криза, или са под въздействието на наркотика” – каза Теодор Дечев. И обясни, че в сигнала се е говорело за раздаване на безплатни дози и за рязко повишаване на качеството на хероина. Според Дечев - цитирам: „Това е изключително гадно, неморално, престъпно. Ние светкавично сме изпратили сигнал в МВР и ДАНС. Дано поне такъв един наркоброкер бъде заловен.”

От Съюза за стопанска инициатива обясняват още, че обявената от тях на 1-ви юни кампания срещу купуването на гласове няма за цел да бъдат изловени дилърите, брокерите и всякакви търговци на гласове. Желанието е да се създаде едно чувство на тревожност, че подобно деяние се следи и за него може да бъде подаден сигнал. До евроизборите са получени около 200 сигнала. След европейските избори активността леко е намаляла - новите сигнали са по–малко от 200. Но до парламентарните избори остават още няколко дни, в които ще бъде изключително интензивно пазаруването на гласове, затова от Съюза очакват значително да се увеличи и броят на подадените сигнали.

Зам.-председателят на Съюза Теодор Дечев обяви, че не смятат да спират, тъй като ще има още избори, кампанията ще продължи и ще бъде постоянна. Теодор Дечев посъветва – цитирам: „Този, който иска да създаде проблеми на купувачите на гласове, най–добре да отиде да гласува.” /Радио Пловдив




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13047892
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930