Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2009 10:03 - ББ: Всички ми поставят условия. Бъдете по-скромни
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 596 Коментари: 1 Гласове:
0



"Всички, дори малките партии ми поставят условия. Бъдете по-скромни, почакайте да ви поканя на преговори" - така соченият за фаворит на парламентарните избори лидер на партия ГЕРБ Бойко Борисов коментира отправените публично условия, при които биха го подкрепили за кабинет. "Всеки ден научавам от медиите какво иска от мен Яне, какво искат другите. Целта не е да направим правителство на всяка цена", отговори Борисов на поставяните изисквания. Не е коректно да се поставят условия според него, преди още да са седнали на масата за преговори.

Иван Костов подкрепя безрезервно Бойко Борисов за съставяне на правителство, ако спечели изборите. По думите на синия лидер Борисов трябва да си поеме кръста в неделя. Към това заявление, направено пред bTV, водещият добави искането на ДСБ от ДАНС да бъдат освободени ръководителят на агенцията Петко Сертов и офицерът Алексей Петров.

Позицията на Борисов е, че със специалните служби трябва да се внимава. "Аз самият имам към тях въпроси и ако ме гледат сега, да знаят, че най напред ще ги попитам какво са направили срещу купуването на гласове", каза лидерът на ГЕРБ. Не може по думите му телевизиите за минути да откриват случаи на купени по 500 гласа, а като повикат силите на реда, те да отговарят: "Не са установени нарушения".

Ако не може да се направи правителство, най-добрият изход е нови избори през август, смята Борисов. "Тогава всички, които сега са пасивни и чакат да видят дали няма да направим коалиция с БСП, ще могат спокойно да изразят волята си", обясни той. На въпрос за експертно правителство като изход от такава ситуация коментарът му бе: "Ако някой е добър експерт, той вече си е намерил работа.  Гладен добър експерт няма".

Страната отдавна е без правителство, защото се занимават само с разпределяне на постове, а нямат време за актуализация на бюджета при положение, че пасивите са стигнали застрашителни размери, коментира Бойко Борисов. Поведението на управляващите според него е все едно някой да поръчва обилно в ресторант и след това да остави приятелят му да плати сметката.

Борисов отправи персонална критика към вицепремиера и външен министър Ивайло Калфин заради откритите в Турция 123 избирателни секции. Позицията на ГЕРБ е, че поне 60 от тях са незаконни, защото подадените заявления за гласуване там са едва 44 хиляди, т.е. не е спазен определеният регламент след първата разкрита секция при 100 заявления нова секция да се открива при следващи 1000 подадени заявления.

БСП опорочава изборите и пряко участва в манипулирането на вота, обяви Борисов. Той призова от БСП и ДПС да спрат да се крият и да се правят уж били конкуренти. /БЛИЦ



Гласувай:
0



1. анонимен - Рибата е в морето,
03.07.2009 17:49
но ББ със самочувствие на стар готвач подготвя скарата и подправките. Дано рибата не избезе цаца ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13040752
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930