Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2009 19:01 - Борисов ще търси сметка от МВР за пасивност към изборната търговия
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 400 Коментари: 0 Гласове:
0



Ден след победата на парламентарните избори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще потърси сметка за пасивността на МВР във връзка с купуването на гласове. Според него не може медиите да разкриват такива схеми за 30 минути, а министър Михаил Миков да не знае какво се е случило.

"Ще се срещнем с ръководството на МВР, ще видим какво са направили. Ако се работеше активно, трябваше да има поне 500 арестувани", заяви в понеделник столичният кмет Бойко Борисов, който снощи обяви официално, че ще оглави новия кабинет.

Същия ден по обвинение за купуване на гласове бе арестуван зам.-министърът на Министерството на извънредните ситуации Александър Филипов, който е от квотата на НДСВ, но партията се разграничи от него, защото работел за друга партия.

Още в сряда Борисов ще се срещне и с ръководството на прокуратурата, за да обсъдят реформата в правосъдието. Бившият главен секретар на вътрешното министерство гарантира, че след сформирането на бъдещото правителство,действията на МВР, ДАНС и прокуратурата ще станат значително по-ефективни.

"Ще премахнем политическия чадър над тяхната работа. Винаги съм бил в добри отношения с ДАНС. Агенцията ще заработи много по-добре. Досега заради схемата 3:5:8 те нямаше къде да пипнат без да засегнат някой. Проблемите на съдебната система трябва да си ги решава съдебната система", коментира Борисов.

Освен темите за правоохранителната и правосъдната системи, лидерът на ГЕРБ изрази надеждите си, че неговата партия все пак може да постигне пълно мнозинство. Настоящите данни на ЦИК при 100 процента обработени протоколи от страната и чужбина обаче сочат, че формацията ще има 116 мандата при необходими 121 за самостоятелно мнозинство. Окончателните резултати ще бъдат обявени на 9 юли.

"Аз и сега имам съставено правителство. Въпросът е да имаме крайни резултати от изборите и да чуя какво мислят и другите партии”, заяви Борисов.

Веднага след вота той обяви, че ще закрие Министерството на извънредните ситуации и ще премахне постовете на министъра по европейските въпроси и на вицепремиера по еврофондовете. Политическото решение за това бе взето още преди изборите. Борисов не изключи да има и други съкратени ресори.

Той обеща бързо възстановяване на спрените от ЕС еврофондове за България, за което трябва да съдейства и прокуратурата. "Тези, заради които бяха спрени фондовете, трябва да си търсят друга работа", добави лидерът на ГЕРБ.

Освен това заяви, че основен приоритет на управлението му ще е изграждането на метропръстени и магистрали. Той обеща до 15 дни след съставянето на новото правителство ще бъде подновена работата по магистралите "Тракия", "Люлин" и "Струма".

Борисов даде ясно да се разбере, че бъдещата управляваща партия няма да посочи досегашният български еврокомисар Миглена Кунева за нов мандат в Европейската комисия. "Г-жа Кунева избра своя пост и той е евродепутат", поясни лидерът на ГЕРБ.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13047657
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930