Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2009 22:10 - ДПС се закани за отпор на ГЕРБ
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 479 Коментари: 0 Гласове:
0



Лидери на ДПС днес признаха, че очакват реваншистки действия от спечелилата изборите партия на Бойко Борисов ГЕРБ. И готвят отпор на тези действия. Депутатът Ремзи Осман подчерта, че възможности за отпор има и те са напълно законни, пише електронното издание Всеки ден.

“Има възможности, дори когато си в опозиция, да въздействаш на управляващите да не допускат подобни грешки, които не са в интерес на държавата. Да не говорим, ако тръгнат да правят поголовни чистки, има си закони, които действат, България е правова държава. Тези, които се изхвърлят, нека се опитат”, намекна Осман в Кърджали, цитиран от БГНЕС. Ремзи Осман допълни, че “ДПС не е малка парламентарна група, има много добри контакти в чужбина по линията на Либералния интернационал, както и с партньори извън ЕС, включително и отвъд Океана”.

Според него “не е сериозно в правова държава още след изборите да заплашваш с чистки до дупка”. Новата ПГ на ДПС от 38 депутати ще следи много отблизо тези процеси и вече е готова да се ангажира максимално в случай на незаконно отстраняване от длъжности, както и на спиране на финансирането по проекти в областта. “Категорично заявяваме, никой да не си въобразява, че може да прави всичко в държавата, щом е спечелил изборите. Не разбирам анти-ДПС истерията в 21 век, ние сме нормална българска партия и постигаме депутатски мандати там, където досега не сме имали. Ако избирателят в България ще бъде стимулиран с анти-ДПС и анти-турска кампания, това е опасно”, подчерта Осман.

Той каза още, че уважава изборния резултат, дори и да не му харесва. Подчерта, че сред победителите има достойни и качествени хора. “Не споделям обаче крайните изказвания и поведението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, той използва лексиката от края на 80-те години на миналия век. Надяваме се да се промени, като стане премиер. И други партии в миналото правиха това и за кратко се изкачваха на върха, но бързо падаха и останаха в историята. Няма да допуснем крайните послания и действия да предизвикат етническо напрежение, и гарант за това трябва да бъде не само ДПС, а всички”, подчерта Осман.

Областният лидер на ДПС Бахри Юмер заяви, че партията е достатъчно силна, за да се противопостави на всякакви реваншистки ходове.



Тагове:   ДПС,   мандати,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13040824
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930