Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2009 22:35 - Започна прощалната церемония с Майкъл Джексън
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 736 Коментари: 0 Гласове:
0



image

В „Стейпълс сентър" в Лос Анджелис започна прощалната церемония с Краля на попа Майкъл Джексън, съобщи Дарик радио.
20 000 души присъстват в залата. 9000 от тях са близките и роднините на Джако, 11 000 пък са феновете, които получиха възможността да бъдат в „Стейпълс" след като спечелиха безплатни билети чрез електронна лотария. Други 6500 наблюдават церемонията на огромен екран в „Нокиа тийтър". От сцената на залата вече говори Смоуки Робинсън, който прочете послания към семейството на Джако от Даяна Рос и Нелсън Мандела.

С полицейски ескорт, включващ ролс-ройси, кадилаци и рейндж роувъри, ковчегът с тялото на Майкъл Джексън беше превозен от гробището Forest Lawn до „Стейпълс сентър". Именно в това гробище два часа преди началото на церемонията се състоя друга частна такава, на която семейство Джексън се прости с Майкъл.

След като телевизионните камери показа как ковчегът с тялото на Джако бива imageнатоварен в една от колите се сложи край и на спекулациите около въпроса погребан ли е вече Кралят на попа или не? По-рано през деня американски медии дори съобщиха, че погребението вече е минало. Това предизвика реакцията на семейство Джексън, което обяви, че то предстои през днешния ден и най-вероятно ще е след края на прощалната церемония в „Стейпълс". Не са известни обаче нито точният час, в който това ще се случи, нито точното място, където ще бъде гробът на Майкъл Джексън.

Ковчегът с тялото му, върху който има много червени цветя, е поставен пред  сцената на „Стейпълс сентър". Той е от бронз, покрит с 14-каратово злато, отвътре е облицован със синьо кадифе. Затвореният ковчег обаче тепърва ще даде повод за нови спекулации в медиите, защото всъщност малцина знаят какво наистина има в него. Само семейство Джексън е наясно с това дали тялото на Джако е вътре.

imageПрощалната церемония в „Стейпълс сентър" се очаква да продължи около 2 часа. В нея участват Мария Кери, Лайнъл Ричи, Стиви Уондър, Дженифър Хъдсън и Брук Шийлдс. Втората съпруга на Джако Деби Роу не присъства в залата по собствено желание. Най-близката приятелка на Краля на попа Елизабет Тейлър също. В страницата си в Twitter тя мотивира решението си с думите: „Не мога да бъда част от това, защото го обичам прекалено много. Едва ли Майкъл би искал да споделя скръбта си с милиони хора".

Стотици хиляди фенове на Майкъл Джексън от целия свят са в Лос Анджелис, за да станат част от едно от най-грандиозните събития през последните години. 1400 медии са акредитирани да го отразяват. Очакванията са то да бъде наблюдавано от повече от 2,5 милиарда души - по телевизията и в интернет.



Тагове:   майкъл джексън,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13035374
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930