Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2009 21:25 - Бащата на шефа на Лукойл и депутатът от ГЕРБ Емил Димитров първи взимат на концесия ловни участъци
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 5408 Коментари: 3 Гласове:
0



"Тера тур сървиз", управлявана от бащата на шефа на "Лукойл България" Валентин Златев - Васил Златев, както и "Медикет", свързана с настоящия депутат от ГЕРБ и дистрибутор на "Булгартабак" Емил Димитров, са първите, които взимат на концесия дивечовъдни участъци от горските стопанства за 15 години. Това съобщиха от Държавната агенция по горите (ДАГ), пише Дневник онлайн.

"Тера тур сервиз" ще продължи да стопанисва дивеча в ловния участък "Правец - Брусен". Минималната годишна вноска, която ще плаща дружеството според обявените условия в конкурса, е 12 444 лв. То ще трябва да плати още 58 252 лв. за изградените в дивечовъдния участък оградени площи, както и 264 хил. лв. за дивеча. Тези суми трябва да бъдат внесени в срок от три месеца след сключването на договора, е посочено в конкурсната документация.

"Медикет" пък взима ловния участък в Етрополе. Компанията трябва да внесе годишна вноска за стопанисването на дивеча не по-малко от 75 139 лв., както и още 209 470 лв. за изградените огради и 2.5 млн. лв. за дивеча. Според ДАКСИ "Медикет" е собственост на министерството на икономиката (23%), група физически лица (67%) и дружеството "Симеон 2", което пък е собственост на Емил Димитров и Славян Теофилов. От своя страна "Медикет" е съсобственик на дружеството "Елен хънтинг" заедно с "Бороинвест", в което Димитров е управляващ.

За тези два участъка е имало само по един кандидат, казаха от ДАГ. При останалите са били повече. От обявените досега 115 процедури за отдаване на концесия на ловни стопанства са приключили 19, като за шест има избрани победители. Имената на останалите четири фирми не бяха съобщени, защото все още не е изтекъл крайният срок за обжалване от останалите участници.

Фирми на известния турски бизнесмен Фуат Гювен пък са участвали в конкурса за съвместна дейност с ловно стопанство "Ропотамо" край морето. Офертите бяха отворени на 6 юли. В. "Класа" съобщи, че документи са подали четири фирми, като три от дружествата са свързани с Гювен - "Елкабел" АД, "Аидатур" АД и "Форхед" АД. Според конкурсните условия, ако двама или повече кандидати получат еднаква оценка, победителят ще бъде избран със жребий. В задълженията на бъдещия частен партньор влиза ремонтът и поддържането на горските пътища, ловната база, купуване на дивеч, както и опазването му и охраната. Досега са отворени офертите общо за четири ловни стопанства за съвместна дейност с частници, като днес се отварят тези за държавното ловно стопанство "Осогово".


Васил Златев е баща на шефа на "Лукойл България" Валентин Златев. Той е управител на "Тера тур сервиз", което спечели стопанисването на дивечовъдния участък "Правец". Компанията е част от групата "Агрохолд". Половината от акциите в холдинга са собственост на Васил Златев, а останалите - на кипърска офшорка, според ДАКСИ. "Тера тур сервиз" изгражда голф комплекса край Правец, който ще бъде пуснат през ноември. Освен това е акционер заедно с общината и държи още спортния и търговския комплекс, както и младежкия и културния дом в града. Васил Златев е бил кмет на Правец от 1968 до 1989 г.

Емил Димитров е предприемач от Етрополе. Собственик и управител е на една от най-големите дистрибуторски компании в цигарения бизнес - "Симеон 2". Дружеството държи 9.5% от капитала в "Медикет", която взе дивечовъдния участък "Етрополе". На последните парламентарни избори Димитров водеше листата на ГЕРБ в Софийска област и беше избран за депутат. Собственик е и на ловно стопанство "Елените".

Фуат Гювен е турски бизнесмен. Притежава безмитната бензиностанция на ГКПП Капитан Андреево, която продължи да работи, въпреки че правителството официално затвори безмитните магазини и бензиностанции. Гювен е собственик на Търговска банка Д (бившата Демирбанк). Притежава водните централи "Камен рид", "Ловеч", "Росица 2", "Росица 3" и "Чипровци". Неотдавна Гювен получи правото да газифицира Свиленград. Той притежава големи хотели в София и Пловдив, както и казина. Гювен беше в бизнес делегацията, която придружи премиера Сергей Станишев при посещението му в Русия през април.



Гласувай:
0



1. анонимен - Деянията на ВАСИЛ ЗЛАТЕВ в очите на Правчани
26.07.2009 03:00
http://img263.imageshack.us/img263/2835/14030873.jpg
цитирай
2. анонимен - емил димитров
05.02.2010 19:40
емил димитров беше замесен с брата на драшков при опита да присвои 15 дка.в срелбище през миналата година с фалшив подпис на Б.Борисов и после за награда стана депутат от листата на герб.
цитирай
3. анонимен - Нищо ново
15.02.2010 18:34
Правим се на ущипани моми.... все едно че нищо не сме знаели кой-кой е???? Как се завладяват, пардон купувт, 1 000 дка на едно място, па макар и да си дал 2 000 дка на отделни парчета, които не са никаква гора. Това е пълна измишлъотина на доц. Юруков, че се окрупнявял Горския фонд. Групости!!! Купуват се за жълти стотинки горички по 1-2 или 3-4 дка., откъснати в някое дере или сред нивята или в някой чукар, дето никой не ги пази и се секат на поразия от цеганите... Тези гори се "оценяват" от "оценители" и после се заменят за "равностойни гори" събрани на едно място. Прави ли си сметка някой как се стопанисват стотината парчета гора и колко струва това на собствениците им .. Те и затова и за 5 лв. ги продават, защото не могат да ги опазят, а като станат държавни- "кучета ги яли". Това е един вид комасация на гори за богатите..., които го правят за сметка на държавата... Нека платят сега истинската цена и да видим дали ще я искат тази гора да я стопанисват.
Нима журналистите не знаят кои високопоставени лища ловуват в тези територии или трябва да им се светне лампата за да видят... Нима някой може да влезе и да види колко гора е изсечена в тези заградени площи и какви стадиони са направени в името на ДИВЕЧА или на парите, които трябва да се вземат...???!!! Нима постройките в тези заградени площи имат някакво строително разрешение???!!! Всичко е един стар комунизъм...
Ако правителството продължава в този дух нещата ще се оправят-но се съмнявам че ще успее... Министър - председателят Б. Борисов ми се вижда решен на тоди двубой и това само че затвърди позициите му у нас и в чужбина. Стискаме му пал;и и го подкрепяме... Дано
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13030453
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930